Все буде Україна!

Водосховища в’єтнамських ГЕС оговтуються від спеки: що буде з енергопостачанням?

Водосховища в’єтнамських ГЕС оговтуються від спеки: що буде з енергопостачанням?

07-07-2023
Департамент техніки безпеки та промислової екології Міністерства промисловості і торгівлі В’єтнаму повідомив, що приплив води до водосховищ на півночі, центральному нагір'ї та південному сході країни за останні дні дещо збільшився.

Утім, як повідомляє Vietnam Post, рівень води в деяких водосховищах, таких як Thac Ba, Ban Ve, Thac Mo все ще низький.

За даними Департаменту, багато водосховищ  у північному регіоні подолали «мертвий» рівень. Наразі у водосховищі Lai Chau рівень води на 27,7 м вищий за критичний, у Son La - на 11,6 м, в Tuyen Quang - на 13,7 м, в Ban Chat - на 15,7 м.

Зокрема, гідроелектростанція Thac Ba Hydroelectricity, після тривалої зупинки двох агрегатів через падіння рівня води до «мертвих» позначок, тепер має непогані перспективи, адже рівень води тут перевищує критичні показники більш ніж на 1,9 м.

У північно-центральному регіоні рівень води у водосховищах дещо зменшився, але є певний резерв. Що стосується ГЕС Ban Ve (найбільшої в регіоні), то тут показники все ще викликають занепокоєння, оскільки вони на кілька метрів нижчі за мінімально необхідні.

Водосховища південному сході, півдні центрального узбережжя та центральному нагір'ї почали наповнюватися водою від 4 м до  9 м. Однак багато водойм все ще перебувають на межі повного вичерпання.

За прогнозами Міністерства промисловості і торгівлі найближчим часом приплив води до північних водосховищ продовжить збільшуватися і зможе забезпечити електропостачання при середньому розрахунковому навантаженні близько 421-425 млн кВт-год на добу.

«Найближчими днями експлуатація озера Lai Chau буде збільшена, щоб підняти рівень води в озері Son La для збільшення потужності ГЕС. Водойма Tuyen Quang  використовуватиметься для підтримки регіональної електромережі, а озеро Hoa Binh - для покриття навантаження на півночі в найближчі спекотні дні», - заявили в Міністерстві промисловості і торгівлі.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: VTV

Поділитися: