Все буде Україна!

Voltalia побудує ГЕС потужністю 2,9 МВт у Французькій Гвіані

Voltalia побудує ГЕС потужністю 2,9 МВт у Французькій Гвіані

01-09-2022
1 вересня виробник відновлюваної енергії Voltalia SA оприлюднив план будівництва руслової гідроелектростанції (ГЕС) потужністю 2,9 МВт у Французькій Гвіані.

Згідно з умовами угоди, про яку повідомляє портал Renewables Now, електроенергія від станції постачатиметься протягом 30 років, починаючи з моменту введення ГЕС в експлуатацію, яке заплановано на 2026 рік.

Очікується, що електростанція, розташована на річці Ініні в Саут-Соннелле, в муніципалітеті Маріпа-Сула, вироблятиме 12,7 ГВт•год електроенергії на рік, чого достатньо для задоволення потреб близько 11 000 місцевих жителів.

Окрім забезпечення населення екологічно чистою електроенергією та створення робочих місць на місцевому рівні, проєкт також дозволить скоротити імпорт та споживання 6 мільйонів літрів дизельного палива на рік.

В Україні також триває реалізація кількох інноваційних гідроенергетичних проєктів. Зокрема, Укргідроенерго разом з іноземними партнерами реалізує в Україні інноваційний проєкт «Україна-Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі» з метою встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії. Згадане технічне рішення являє собою технологію спільного виробництва електроенергії гідроагрегатами ГЕС та промисловими системами накопичення енергії з підтримкою споживання на власні потреби ГЕС від фотоелектричних станцій.

Інформація про діяльність компанії на офіційних сторінках в соціальних мережах FacebookTelegramTwitter.

Фото: Voltalia

Пресслужба УГЕ

Поділитися: