Все буде Україна!

Як зберегти Дністер? Гідроенергетики підтримують програми, спрямовані на оздоровлення річки

Як зберегти Дністер? Гідроенергетики підтримують програми, спрямовані на оздоровлення річки

12-04-2021
Директор Дністровської ГАЕС Василь Субота в рамках позачергового засідання Басейнової ради Дністра долучився до обговорення питань, пов’язаних з вирішенням екологічних проблем річки.

Під час робочої зустрічі розглянуто питання виконання природоохоронних програм та заходів у басейні річки Дністер на території Львівської області.

Також на онлайн зустрічі йшлося про необхідність продовження як з наукової сторони, так і з боку громадськості, захисту Дністра, позаяк наразі спостерігається замулення річки у межах 20 %, та важливості мінімізації шкідливих скидів у Дністер. Представники Одеського регіону, де плавні наразі сухі, наголошували на значимості проведення екологічних попусків води та необхідності стратегічно-екологічної оцінки правил експлуатації водосховищ.

Окрім того під час засідання було обрано двох представників басейнової ради Дністра української частини Комісії зі сталого використання і охорони басейну річки, створеної Постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2018 р.

Субота

«Засідання Басейнової ради Дністра дають реальну можливість узгоджувати інтереси та координувати зусилля всіх зацікавлених сторін, зокрема й гідроенергетиків, для управління водними ресурсами на території річкового басейну. Стратегічною екологічною метою роботи басейнової ради є досягнення та підтримка гарного екологічного стану води в річці. Дністровська ГАЕС відіграє вагому роль у забезпеченні населення питною водою, вироблення електроенергії, зрошення сільськогосподарських угідь, для запобігання повеням і паводкам, а також для задоволення рекреаційних потреб. Дністровське водосховище дозволяє здійснювати сезонне регулювання стоку Дністра, тим самим позитивно впливаючи на екологічний та санітарний стан річки», - зазначив директор Дністровської ГАЕС Василь Субота.

Нагадаємо, що Басейнова рада Дністра діє як консультативно-дорадчий орган у межах басейну річки. Басейнова рада створена для сприяння забезпеченню інтегрованого управління водними ресурсами у межах території річкового басейну, співпраці центральних та місцевих органів влади, підприємств, установ, організацій у досягненні гарного екологічного стану вод.

Пресслужба Дністровської ГАЕС

Читайте також: 

Представники ПрАТ «Укргідроенерго» увійшли до складу басейнової ради Дністра

Фахівці Укргідроенерго взяли участь у засіданні басейнової ради нижнього Дніпра 

У Херсоні відбулося засідання Басейнової ради нижнього Дніпра

Поділитися: