Все буде Україна!

Ювілей співробітництва з EDF

Ювілей співробітництва з EDF

04-10-2016
Ювілей співробітництва з EDF

2016 рік став ювілейним у партнерській співпраці ПАТ «Укргідроенерго» з французькою компанією з Electricité de France (EDF) в рамках програми реконструкції ГЕС. 

10 років тому за результатами міжнародних конкурсних торгів серед провідних консалтингових   компаній незалежним консультантом із закупівель за Проектом реабілітації ГЕС, що співфінансувався Міжнародним Банком Реконструкції та Розвитку, було обрано саме компанію EDF.

За участю EDF, в рамках укладеного у 2006 році контракту, проведено 25 міжнародних конкурсних торгів на закупівлю складного енергетичного обладнання і укладено 20 контрактів на заміну і модернізацію обладнання, а також впровадження систем управління, контролю і обліку, а саме: Регулятори швидкості, Системи збудження, Генераторні і Високовольтні вимикачі, Комплектні розподільчі пристрої, Повітряні компресори, Високовольтні роз’єднувачі, Телекомунікаційні системи, Розподільчі щити постійного струму, Вимірювальні трансформатори, Частотний перетворювач для Київської ГАЕС, Автоматизовані системи безпеки гребель і Програмне забезпечення до них, Лічильники електроенергії, Система управління, захисту та аварійної сигналізації (SCADA), Автоматизована система комерційного обліку електроенергії (АСКОЕ), Турбіни для двох ГЕС.

Протягом всього періоду реалізації Контракту з компанією EDF в роботі над Проектом (особливо напруженій на початковому етапі в 2006-2010 роках при одночасному проведенні 11-ти процедур) було задіяно 29 фахових спеціалістів.

Компанія EDF продовжила роботу й у спільному із ЄБРР-ЄІБ проекті «Реабілітація гідроелектростанцій», після перемоги в 2010 році у відкритому міжнародному конкурсному відборі, проведеному в рамках технічної допомоги (гранту) ЄБРР.

На сьогодні триває велика спільна робота спеціалістів EDF і УГЕ з проведення складних  закупівель для реконструкції ГЕС. Під час нового етапу співробітництва в рамках цього Проекту вже укладено два великі контракти: на реконструкцію Генераторів Кременчуцької ГЕС та Дніпровській ГЕС-2; на Системи захисту та контролю SCADA 2-х блоків Канівської ГЕС. Продовжується фаза двостадійних тендерних процедур: Реконструкція двох блоків Канівської ГЕС, Реконструкція агрегатів з радіально-осьовими турбінами на Київській ГАЕС та Дніпровській ГЕС-1, а також Реконструкція агрегатів з поворотно-лопатевими  турбінами на КремГЕС, Середньодніпровської ГЕС та Дніпровській ГЕС-2.

Міцний фундамент десятилітнього ділового партнерства, закладений між ПАТ «Укргідроенерго» та EDF в рамках унікального інвестиційного проекту, став запорукою успішної модернізації обладнання і підвищення ефективності й надійності роботи українських гідроелектростанцій за сучасними стандартами технології виробництва.

Поділитися: