Все буде Україна!

З нагоди Дня енергетика працівників Укргідроенерго відзначили Урядовими нагородами

З нагоди Дня енергетика працівників Укргідроенерго відзначили Урядовими нагородами

26-12-2017
22 грудня в Українському домі працівники енергетичної та електротехнічної промисловості відзначили своє професійне свято – День енергетика України.

Цьогорічне професійне особливо урочисте, адже воно збіглося з відзначенням 55-річчя Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Захід розпочався з офіційних привітань, надісланих на адресу енергетиків від Президента України, Прем’єр-Міністра України та Голови Верховної Ради України.

ЗображенняЗображення

На урочистостях був присутній Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, який особисто привітав працівників галузі та вручив урядові відзнаки найкращим енергетикам України.

Серед працівників Укргідроенерго почесними грамотами Кабінету Міністрів України були нагороджені: генеральний директор компанії Ігор Сирота, начальник цеху комп’ютерних технологій релейного захисту та зв’язку філії «Дніпровська ГЕС» Олег Захаров, токар 6 розряду турбінного цеху філії «Каховська ГЕС» Микола Зюбін, начальник сектору капітального будівництва філії «Кременчуцька ГЕС» Віктор Красун, начальник оперативної служби філії «Дністровська ГЕС» Анатолій Михайлик, слюсар з ремонту гідротурбінного устаткування 6 розряду турбінного цеху філії «Каскад київських ГЕС та ГАЕС» Ігор Невідомський, інженер І категорії цеху комп’ютерних технологій релейного захисту та зв’язку філії «Середньодніпровська ГЕС» Михайло Худошин. Також подякою Кабінету Міністрів України був нагороджений інженер цеху технологічної автоматики, захистів та зв’язку філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Микола Антонюк. А начальника оперативної служби філії «Кременчуцька ГЕС» Андрія Гуранду відзначили грамотою Верховної Ради України.

ЗображенняЗображенняЗображення

Під час заходу у вітальному виступі Міністр енергетики та вугільної промисловості України відзначив символічність професійного свята, що саме взимку, коли всі особливо потребують затишку в домівках, служителі енергії, вершителі світла і тепла відзначають День енергетика України.

Також Ігор Насалик подякував колективам енергетичних підприємств України за ефективність, єдність та згуртованість:

 «Коли було заблоковано постачання вугілля із окупованої території, навіть ті компанії, які конкурують між собою, допомагали в постачанні паливної складової, щоб споживачі України не відчули на собі жодного дискомфорту».

За словами Насалика, за останні три роки проведена значна робота щодо диверсифікації постачання енергоресурсів, і таку роботу могли виконати тільки талановиті люди, якими є енергетики.

«Усі енергетичні та технологічні ланцюжки були побудовані здебільшого з Російською Федерацією. Що таке за короткий період трансформувати внутрішню енергетичну систему – це могли зробити тільки українці, тільки ті фахівці, які працюють в енергетичній галузі нашої держави», – відзначив Міністр.

З нагоди свята Ігор Насалик побажав енергетикам безаварійної роботи, щоб професіонали галузі чули щодня:«Усі об’єкти енергетики працюють у штатному режимі».

Гості урочистого заходу переглянули фільм з історії енергетики, де прозвучали спогади та слова привітання від колишніх міністрів Івана Плачкова, Володимира Демчишина, а також в.о. Голови Комітету Верховної Ради України з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки Олександра Домбровського.

ЗображенняЗображення

Від старшого покоління енергетиків працівників галузі привітав Герой України, академік Семен Поташник.

Зображення

Хочеться вірити, що трудові традиції українських енергетиків передаватимуться наступному поколінню, стануть фундаментом ефективного функціонування галузі та виведуть паливно-енергетичний комплекс на якісно новий рівень. Це стане можливим лише завдяки професіоналам, які працюють в енергетиці – це люди стійкі характером, мужні та віддані обраній професії.

Зображення

За матеріалами сайту Міністерства енергетики та вугільної промисловості України

Поділитися: