Все буде Україна!

«Зараз ми розуміємо, що робота гідроенергетиків важлива, як ніколи»

«Зараз ми розуміємо, що робота гідроенергетиків важлива, як ніколи»

10-11-2023
Uhe
Сьогодні познайомимо  вас з майстром своєї справи, електромонтером оперативної служби Київської ГЕС, Олександром Осадчим.

Олександр понад 11 років працює на станції. Яких тільки робіт не доводилось йому виконувати за цей час, однак він ніколи і подумати не міг, що колись йому доведеться працювати під прицільними ударами ворожих ракет.

Ще з юності Олександр мріяв працювати  на гідроелектростанції. Хлопець закінчив факультет енергетики. І вже у 2012 році розпочав працювати на станції. Спочатку машиністом турбінних приміщень в оперативній службі. Згодом, електромонтером головного щита керування оперативної служби. 

«Всі труднощі на роботі лише загартовували та надихали йти вперед. Я навчався, запитував та постійно був зосереджений на виконанні своєї роботи. А всі нестандартні ситуації давали заряд неймовірно потужної енергії, яку я направляв, щоб швидко проаналізувати ситуацію та знайти правильне рішення. 

Найбільше подобається працювати вночі. Бо це час коли нічого не відволікає і  можна зосередитися лише на роботі», - розповідає Олександр.

З початком повномасштабної війни Олександр разом зі своїми колегами працювали у надскладних умовах. Адже рівень небезпеки був дуже високим. 

Через введення комендантської години іноді доводилося ночувати на роботі, адже вони працюють позмінно. 

Адже в разі виникнення надзвичайної ситуації, від злагоджених дій та виважених рішень оперативного персоналу залежить не тільки робота  станції, а й  життя  людей.

«24 лютого я вивіз дружину з дітьми в безпечне місце, а сам повернувся на станцію. Ми до кінця  не розуміли, що відбувається. Нова реальність відверто лякала. Я дуже переживав за своїх рідних, адже батьки з сестрою на той час опинились в окупації. - згадує Олександр. Але зібравши всі сили в кулак ми з хлопцями розуміли, що зараз як ніколи потрібно ефективно і вчасно виконувати кожному з нас свою роботу, щоб забезпечити надійну роботу всієї станції».

Спеціалісти оперативної служби відпрацьовують свої дії у різних змодельованих  ситуаціях, щоб бути готовими до будь-яких ситуацій. 

«Зараз ми розуміємо, що наша робота потрібна, мабуть, як ніколи», — додає фахівець. 

Завдяки злагодженій роботі енергетиків, зокрема, й гідроенергетиків, навіть в умовах повномасштабної війни, в наших  оселях є світло та тепло. Як показує практика, в цій професії  немає випадкових людей. Її обирають свідомо, як справу всього життя.

Пресслужба Каскаду Київських ГЕС і ГАЕС

Поділитися: