Все буде Україна!

«Затвердіть нову методологію – ми її впровадимо і знизимо заробітні плати топ-менеджменту», - Ігор Сирота

«Затвердіть нову методологію – ми її впровадимо і знизимо заробітні плати топ-менеджменту», - Ігор Сирота

Офіційно
26-02-2020
Сьогодні, 26 лютого, Мінекоенерго опублікувало маніпулятивну заяву, що не підтримує виплати у 2019 році керівнику Укргідроенерго. Цифри, вказані в заяві, безпідставно та суттєво викривлені.

Зазначимо, що визначення розміру винагороди, тобто посадового окладу, квартальних та річної премії, генеральному директору Укргідроенерго­ здійснюється виключно в межах визначених постановою Кабінету Міністрів України*. Фактичний розмір винагороди визначався та був погоджений Міненерговугілля (нині – Мінекоенерго) на підставі наказів профільного Міністерства, зареєстрованих в Мінюсті в установленому порядку**.

З 1 липня 2019 року розмір винагороди визначається відповідно до Положення про винагороду виконавчого органу Укргідроенерго, затвердженого рішенням Наглядової ради Укргідроенерго, оформленого протоколом згідно Статуту виключно на умовах та в розмірах визначених на підставі діючих та заюстованих наказів Міністерства**.

Таким чином, Наглядова Рада Укргідроенерго не встановлювала іншої методології чи нових розмірів винагороди генеральному директору компанії. Критерії та показники до визначення винагород керівників державних компаній були затверджені Кабміном ще у 1999 році. Сама ж методологія визначення розміру та нарахування була розроблена і затверджена акціонером – державою, в особі профільного Міністерства! І вона є діючою. Крім того, перегляд розміру посадового окладу генерального директора залежить від росту тарифної ставки робітника основного виробництва в Укргідроенерго або суттєвого поліпшення основних показників діяльності Товариства, що підтверджується реальними даними фінансової звітності, затверджується органом управління в межах компетенція якого знаходиться дане питання.

«Товариство самостійно не переглядає та не встановлює посадовий оклад та розмір винагороди генеральному директору компанії. Я також вважаю, що затверджена методологія не відповідає реаліям. Затвердіть нову методологію, і вона буде впроваджена, відповідно, ми зменшимо заробітні плати керівництва», - зазначає генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Укргідроенерго, яке входить до ТОП-10 найефективніших державних підприємств, висловлює сподівання на більш якісну і результативну співпрацю з Міністерством енергетики та захисту довкілля, оскільки після зміни складу членів міністерства жодних фахових рекомендацій щодо робочого процесу і спільної роботи, окрім кадрових побажань, не було надано.

 

*Постанова Кабінету міністрів України від 19.05.1999 № 859 «Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об'єднань державних підприємств» зі змінами та доповненнями

** Наказ Міненерговугілля від 12.01.2017 № 16, зареєстрований Міністерством юстиції України 12.05.2017 за №597\30645

Наказ Міненерговугілля від 10.08.2018 № 413, зареєстрований Міністерством юстиції України 03.09.2018 за №1003\32455

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: