Все буде Україна!

Знання захищають: гідроенергетиків навчали, як діяти у разі надзвичайних ситуацій

Знання захищають: гідроенергетиків навчали, як діяти у разі надзвичайних ситуацій

11-07-2022
На Канівській ГЕС та Кременчуцькій ГЕС співробітники силових відомств вчили гідроенергетиків правилам поводження при виникненні надзвичайних ситуацій в умовах військової агресії рф, а також основам надання першої домедичної допомоги.

На Канівській ГЕС представники Національної Гвардії України розповіли персоналу філії про індивідуальні засоби захисту – бронежилет та шолом, а також особливості їх використання. Гідроенергетики мали нагоду приміряти амуніцію та дізналися багато важливої інформації про те, як зберегти своє життя та життя близьких. 

«Не потрібно на бронежилет одягати багато спорядження, адже чим більше ви будете маневрові, тим більший у вас шанс вижити», - наголосив представник Нацгвардії.  

Про особливості гасіння пожежі в електроустановках, шляхи евакуації та засоби захисту від хімічної та біологічної зброї гідроенергетикам станції розповів працівник Черкаського районного управління ДСНС Анатолій Скиба. У ході спілкування рятувальник також нагадав працівникам станції правила поводження з підозрілими та вибухонебезпечними предметами. 

«Головне - не панікувати! Немає нічого гіршого в стресовій ситуації ніж паніка», - зауважив працівник ДСНС.

Особливо цікавою темою для персоналу Канівської ГЕС стало надання першої домедичної допомоги при невідкладних станах. Із особливою увагою гідроенергетики слухали  лікаря загальної практики сімейної медицини  КНП «Канівського центру первинної медико-санітарної допомоги», який розповів як обробляти рани різного походження, накладати шини з підручних засобів при переломах й вивихах, а також як зупинити венозну та артеріальну кровотечі.

«Такі навчання завжди є дуже важливими. Ніхто не застрахований від надзвичайних ситуацій, а надто – зараз. Знання та вміння  можуть врятувати найцінніше, що є в людини – життя. Я вдячна керівництву Канівської ГЕС та представникам служб порятунку  за цікаве та  пізнавальне  навчання», - ділиться співробітниця станції Валентина.

Подібні навчання відбулися й на Кременчуцькій ГЕС.  Гідроенергетики станції вчилися діям  під час хімічної, біологічної та радіоактивної атак, пожеж, можливих обстрілів. 

Рятувальники Олександрійського районного управління ГУ ДСНС України у Кіровоградській області нагадали працівникам станції правила поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», а також ознайомили з класифікацією отруйних речовин та правилами використання засобів індивідуального захисту. 

Під час проведення практичної частини працівники підприємства ознайомились з діями персоналу у разі потенційних обстрілів, інших можливих атак військ агресора та правилами  використання бронежилетів й касок. 

«В разі виникнення будь-якої надзвичайної ситуації успіх полягає в організації злагоджених та виважених дій кожного співробітника підприємства», - наголосив спеціаліст районного управління служби порятунку Сергій Гончаренко.

«Подібні навчання надзвичайно актуальні й корисні. Знання, які ми отримали, можуть врятувати життя. Ми маємо триматись і злагоджено діяти у разі виникнення будь-якої загрози, тим самим дбаючи про власну безпеку і безпеку оточуючих», - поділилась співробітниця Кременчуцької гідроелектростанції Ірина.

Пресслужба УГЕ

Поділитися: