Все буде Україна!

Зустріч керівництва Укргідроенерго з головою Energy Community: співробітництво у відновленні та у юридичних питаннях

Зустріч керівництва Укргідроенерго з головою Energy Community: співробітництво у відновленні та у юридичних питаннях

07-12-2023
28-а Конференції Організації Об’єднаних Націй зі зміни клімату
Генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота, Голова Наглядової ради Валентин Гвоздій, член ради Віталій Кушніров провели зустріч з директором секретаріату Energy Community Артуром Лорковським, в рамках якої обговорили перспективи розвитку співпраці. Зустріч відбулася під час 28-ї Конференції Організації Об’єднаних Націй зі зміни клімату — COP28.

Зокрема, розглянули аспекти взаємодії, передбачені меморандумом між Укргідроенерго та Energy Community, орієнтовані на надання допомоги у відновленні та реконструкції енергетичної інфраструктури, а також підтримку у відновленні.

Окрім того, було відзначено важливість розв'язання юридичних питань, зокрема, виявлення оптимального шляху для забезпечення правосуддя та компенсації збитків, що виникли внаслідок серйозних екологічних наслідків, спричинених знищенням Каховської ГЕС. Ці питання є ключовими для забезпечення відповідального та ефективного врегулювання ситуації та відновлення сталості енергетичного сектору.

«Укргідроенерго висловлює вдячність за плідний діалог і висловлює надію на успішну реалізацію спільних проєктів та ініціатив. Ми залишаємося віддані розвитку сталої та відповідальної енергетики в Україні», - сказав генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: