Все буде Україна!

$ 13 млн: Міністерство енергетики США фінансує науково-дослідні роботи в галузі гідроенергетики

$ 13 млн: Міністерство енергетики США фінансує науково-дослідні роботи в галузі гідроенергетики

25-09-2023
Міністерство енергетики США виділило 13 мільйонів доларів на фінансування науково-дослідних проєктів, які дозволять існуючим гідроелектростанціям виробляти електроенергію та прискорити розгортання гідроакумулюючих електростанцій.

«Фінансування підтримує організації у прискоренні досліджень і розробок в галузі гідроенергетики, щоб зробити їх більш доступними, екологічно відповідальними та придатними для розгортання», - йдеться у нещодавньому прес-релізі Міністерства енергетики США, який цитує RIGZONE.

У ньому зазначається, що з понад 90 000 дамб у США менше трьох відсотків служать для виробництва електроенергії. «Ці дамби слугують для різних цілей - від боротьби з повенями та іригації до зберігання води та рекреації - і представляють собою потенціал для додавання тисяч мегават чистої енергії в енергосистему», - зазначає міністерство.

«Понад століття американці використовували енергію води для електрифікації громад і це критично важливе джерело відновлюваної енергії, яке допоможе нам досягти кліматичних цілей», - заявила міністерка енергетики США Дженніфер М. Гренхолм у своїй заяві.

Як зазначається, програма "Інвестиції в Америку" допоможе розширити використання гідроенергетики, збільшити присутність доступної, екологічно чистої енергії та створити добре оплачувані робочі місця.

Найбільша частка гранту - 4 мільйони доларів - була надана компанії RCAM Technologies на розробку морської технології малих гідроелектростанцій, яка зменшить «деякі проблеми з розміщенням та отриманням дозволів, що перешкоджають розвитку малих гідроелектростанцій», - повідомляє Міністерство енергетики США.

Компанія Georgia Power Co. отримає понад 2,8 млн доларів США на роботу над «рішенням для модернізації традиційних гідроенергетичних об'єктів для використання їх в якості об'єктів для виробництва електроенергії». Рішення буде продемонстровано на гідроелектростанції Bartlett's Ferry в Салемі, штат Алабама.

Тим часом Інститут досліджень електроенергетики протестує дві моделі турбінної системи Amjet, на які він отримав понад 2,4 млн доларів. За повідомленням Міністерства енергетики США, система буде випробувана на діючій гідроелектростанції Keokuk Energy Center в штаті Айова, де використовується турбіна, призначена для дамб, що не мають електроприводу.

Компанія Quidnet Energy Inc. отримала понад 2 млн доларів США для «демонстрації можливості застосування нової технології, яка зберігає воду під тиском під землею».

«Ця недорога форма тривалого зберігання електроенергії використовує існуючі свердловини, що дає можливість перепрофілювати застарілі нафтогазові активи», - повідомляє відомство.

Компанія Emrgy Inc. отримала понад 1,6 млн доларів США на розробку «турбіни для виробництва електроенергії на дамбах без електроживлення, де перепад води становить менше 30 футів, або в каналах з низькою пропускною здатністю, таких як існуючі іригаційні канали». Турбіна буде продемонстрована в басейні Південної Колумбії.

Проєкт Drops for Watts, на який було виділено понад 243 тис доларів, має на меті розробити модульну систему з низьким впливом на навколишнє середовище, яка дозволить виробляти електроенергію з існуючої іригаційної інфраструктури без необхідності проведення додаткових земляних робіт.

На цифрове рішення для подвійного моніторингу Turbine Logic виділили майже 200 тис доларів. Проєкт являє собою «віртуальну демонстрацію існуючих приладів для кращого прогнозування загальних потреб в технічному обслуговуванні гідроенергетичних турбін».

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: The Washington Times

Поділитися: