Все буде Україна!

6:0, бо все життя з любов’ю!

6:0, бо все життя з любов’ю!

08-03-2018
«Її величність усеосяжна Любов: до рідних і близьких людей, до милої серцю землі, улюбленої справи!» – саме так, відверто зізнаючись напередодні поважного, козацького, мудрого 60-річного ювілею, оцінив усі свої здобутки і досягнення Почесний енергетик України, Заслужений енергетик України, володар відзнаки Президента України – ювілейної медалі «20 років незалежності України», ордена «За розбудову України» від ВО «Країна» і володар ще однієї особливо важливої відзнаки від земляків – Почесний громадянин рідного села Ломачинці, головний інженер Дністровської ГАЕС Анатолій Павлович Жук.

Під час інтерв’ю іменинник зізнався, що найголовніша цінність для нього – сім’я, згодом упевнено додавши: «І держава!»

Пишається Анатолій Павлович і тим, що працює в компанії «Укргідроенерго», на рідні прабатьківській землі і займається серйозною державною справою. Зокрема упродовж 10 років, з 1 лютого 2008 року, незмінно очолює усі пускові періоди та надважливі випробування на посаді головного інженера, неодмінно відчуваючи та керуючи ритмами гідротурбін.

Анатолій Жук – не просто свідок становлення гідроенергетики на Дністрі, а й активний учасник усіх історичних процесів.

Розповідаючи про свій життєвий шлях, ювіляр відзначив, що волею долі опинився «у потрібному місці в потрібний час», завдяки мудрій підказці-інтуїції дружини Тетяни Григорівни. Після закінчення Вінницького політехнічного інституту, за спеціальністю «інженер-конструктор», був  направлений на радіозавод, однак за покликом серця все ж рушив на батьківщину – на найвідоміший на той час об’єкт на Дністрі.

Із упевненістю, що професійний шлях був обраний правильно, сьогодні Анатолій Павлович щасливий тим, що повною мірою відчуває усі найскладніші ритми на пікові будівництва Дністровської ГАЕС і зауважує: «Агрегати – немов малі діти, яких ми вчимо ходити».

А вже оглядаючись із висоти переможного життєвого рахунку 6:0 на того окриленого мріями юнака, ювіляр із хвилюванням шкодує, бо слід було менше ризикувати в житті і більше уваги батькам, яких так рано втратив… Та попри все А. П. Жук надзвичайно гордиться своїм батьком – Павлом Федоровичем, людиною від Бога і до людей, і до техніки, винахідником-раціоналізатором, володарем трьох авторських свідоцтв на винаходи на рівні тодішньої держави та ордена Дружби народів, а також низькоуклінно дякує за любов та науку матусі Ользі Михайлівні, зоотехніку, вчительці і економісту.

За 60 років пройдена велика частина шляху, а в серці Анатолія Жука досі живе молодецька завзятість, навіть юнацький запал! Тож від імені колективу ПрАТ «Укргідроенерго» вітаємо ювіляра зі святом! Бажаємо міцного здоров’я, нехай Ваше життя буде наповнене радістю і гордістю за дітей, онуків і друзів! Нехай Вас супроводжують тільки щасливі моменти, прекрасний настрій і повага!  Зичимо натхнення до нових досягнень в сфері гідроенергетики! Многая літа, шановний ювіляре!

Інна Гончар

Поділитися: