Все буде Україна!

66% українців позитивно оцінюють дії влади в боротьбі з енергетичною кризою

66% українців позитивно оцінюють дії влади в боротьбі з енергетичною кризою

04-10-2024
УГЕ
Про це свідчать результати дослідження соціологічної групи Рейтинг «Діяльність енергетичного комплексу України: оцінки та практики споживачів».

Згідно з опитуванням, 64% респондентів повідомили про стабільне постачання електроенергії, а 30% зазнали лише мінімальних відключень, переважно в східних регіонах. При цьому 90% опитаних планують провести осінньо-зимовий період на своєму постійному місці проживання.

Більшість респондентів (64%) вважають, що атомні електростанції є основним джерелом виробництва електроенергії в Україні. Теплові електростанції займають друге місце в оцінках лише 7% опитаних. Гідроелектростанції та сонячні електростанції отримали 6% підтримки, а вітрові електростанції лише 1%.

Щодо інформованості, 50% українців обізнані про відновлення зруйнованих енергооб'єктів, 38% знають про залучення міжнародної допомоги, а 36% - про посилення захисту інфраструктури. Менше 20% опитаних вказали на розвиток розподіленої генерації та збільшення імпорту електроенергії.

Що стосується фінансових зобов'язань, 93% респондентів зазначили, що завжди вчасно сплачують рахунки за спожиту електроенергію, 6% – іноді, а 1% – не сплачують їх вчасно.

Ця статистика свідчить про оптимістичний настрій українців щодо енергетичної політики в умовах кризи.

За матеріалами групи Рейтинг

Поділитися: