Все буде Україна!

Як працівники Укргідроенерго до Великодня готуються

Як працівники Укргідроенерго до Великодня готуються

22-03-2018
Днями в апараті управління ПрАТ «Укргідроенерго» пройшли майстер-класи із писанкарства для співробітників та їхніх дітей.

На початку заходу Леся Турукіна ‒ запрошена майстриня ‒ розповіла дітям і батькам про обрядовість та силу такого оберегу як писанка. Тож учасники із захопленням узялися до справи. Робили традиційну писанку ‒ восковим способом наносили стародавні символи, що зберігаються в українській культурі з 19 століття.

Сама майстриня працює у техніках обробки кислотою, різьблення та інкрустації курячих, качиних, гусячих та навіть страусиних яєць.

«Найсильнішим оберегом є традиційна воскова писанка із геометричними і рослинними орнаментами», ‒ зауважила майстриня. Такі писанки і навчались виготовляти учасники майстер-класу.

За життя майстриня виконала понад 10 тисяч писанок, які зараз знаходяться у музеях, приватних колекціях, слугують наочним приладдям для її учнів. Частина робіт майстрині експонувались і в апараті управління на виставці. Писанки вразили енергетиків своєю витонченістю. Родзинкою експозиції стали прикраси, що виготовлені зі шкарлупи страусиного яйця та розписані власноруч. Зауважимо, що ці ж роботи з 22 березня Леся Турукіна експонуватиме у Туреччині.

Майстер-клас із писанкарства проходив у межах комплексної програми з впровадження корпоративної соціальної відповідальності Укргідроенерго. Товариство планує і надалі відроджувати та популяризувати українські народні звичаї, адже повага до традицій є основою нації.

Поділитися: