Все буде Україна!

Антикорозійна «броня». На Середньодніпровській ГЕС козловий кран отримав додатковий захист

Антикорозійна «броня». На Середньодніпровській ГЕС козловий кран отримав додатковий захист

09-09-2021
На Середньодніпровській ГЕС завершено роботи з антикорозійного захисту найбільшого вантажопідйомного козлового крану станції 400/100+2*10. Кран пофарбовано у кольори, які відповідають візуальному стилю компанії, а на його шатер нанесено логотип Укргідроенерго.

Вантажопідйомність крану - 400 т, висота майже 30 м, а загальна вага - 565 т. Саме за допомогою цього велетня виконується перенесення, монтаж та демонтаж найоб’ємніших та найважчих вузлів гідроагрегатів, таких як робоче колесо, ротор та інших.

«Особливістю застосування подібних козлових кранів є їх експлуатація поза приміщеннями. Звідси значний негативний вплив на їх конструкції від навколишнього середовища. Все це призводить до появи корозії на металі. Аби уникнути проблем з надійністю козлового крану, необхідно вчасно проводити його фарбування. Відповідне обслуговування кранів дає можливість встановити бар’єр, що перешкоджає впливу вологи і іншим проявам навколишнього середовища руйнівного характеру», - зазначив начальник виробничо-технічного відділу Середньодніпровської ГЕС Юрій Вінцюк.

Нагадаємо, будівля Середньодніпровської ГЕС зведена без машинної зали. Гідроагрегати знаходяться в бетонних кожухах. Над кожним гідроагрегатом встановлено металевий ковпак, тому всі роботи з монтажу та демонтажу обладнання здійснюються за допомогою  козлових кранів. Загалом на Середньодніпровській ГЕС працює 6 таких кранів.

Пресслужба Середньодніпровської ГЕС

Читайте також:

Середньодніпровська ГЕС: виклики, здобутки та плани

На Середньодніпровській ГЕС триває реконструкція гідроагрегатів 

Середньодніпровська ГЕС отримала новий сучасний трансформатор

 

Фотогалерея

Поділитися: