Все буде Україна!

Автотранспортна дільниця Кременчуцької ГЕС: досвід, помножений на професіоналізм

Автотранспортна дільниця Кременчуцької ГЕС: досвід, помножений на професіоналізм

31-10-2021
Вони в дорозі і в спеку, і в холод, і в дощ, і в сніг. За покликом душі і серця ці люди обрали для себе професію водія. Останньої неділі жовтня в Україні відзначається День автомобіліста і дорожника. Наразі наша розповідь про один із підрозділів Кременчуцької гідроелектростанції, фахівці якого сумлінно виконують свої обов’язки та забезпечують життєдіяльність підприємства.

В автотранспортній дільниці філії «Кременчуцька ГЕС» Укргідроенерго працює 21 співробітник. Очолює цей підрозділ досвідчений фахівець водійської справи та вмілий організатор, за плечима якого 35 років стажу, Віктор Дуба.

«Робота водія дійсно складна та відповідальна. Незважаючи на будь-які обставини та за будь-яких погодних умов водій виїздить на маршрут. Основним завданням нашої дільниці є безперебійне забезпечення транспортом усіх служб підприємства», - розпочав розмову Віктор Васильович.

Після екскурсії до транспортників дізнаєшся про тонкощі справи та секрети успішності в професії.

Отже, в силу певних обставин, співробітники автотранспортної дільниці не сидять на місці. Повністю зібрати колектив вдається нечасто: постійно хтось перебуває у відрядженнях, хтось на маршруті. Водії суворо дотримуються графіку: зранку проходять медичний огляд, отримують подорожній лист. Далі начальник дільниці перевіряє технічний стан автомобілів, підписує подорожні листи і дає дозвіл на виїзд. Також в компетенції керівника - забезпечення безперебійної і безпечної експлуатації транспорту: він слідкує за надійністю і утриманням автівок у працездатному стані.

Дуба

На Кременчуцькій ГЕС Віктор Дуба працює 20 років, 15 з яких очолює автотранспортну дільницю підприємства. «Вимогливий, суворий, але справедливий», - так говорять про свого керівника підлеглі. Розуміючи важливу роль свого підрозділу для життєдіяльності станції, Віктор Васильович перш за все вимогливий до себе. Серед його пріоритетів -  відповідальність, професіоналізм та порядність. Також керівник наголошує, що на філії немає якогось специфічного водійського кодексу, розробленого для водіїв компанії і ніхто не дає якихось показових водійських присяг. «Така показовість нам ні до чого, - додав пан Віктор. – Натомість, у нас є грамотні та досвідчені водії, правильне та відповідальне ставлення до дороги та всіх учасників дорожнього руху, охайне ставлення до службового транспорту. Ось ці обов'язкові для кожного норми і забезпечують безпеку та спокій колективу під час поїздок. У нас немає плинності кадрів, на роботу йдемо із задоволенням. До нас не потрапляє абихто. Кожен водій має пройти випробувальний термін, показати свої професійні здібності, продемонструвати навички та здатність до швидкого навчання. Той, хто залишається, для нас і є професіоналом, який володіє трьома «К»: контролем, концентрацією, комунікацією», - констатує начальник автотранспортної дільниці Кременчуцької ГЕС.

Дуба1

З нагоди Дня автомобіліста та дорожника про особливості професії, про те, що діється по той бік керма, в бліц-інтерв'ю розповіли водії та фахівці служби.

«Робота на Кременчуцькій ГЕС напружена, тому і тримає завжди в тонусі. На відміну від інших підприємств, на станції наші водії знаходяться мало. Для тих,  хто полюбляє романтику дороги, це - оптимальне місце роботи. У нас багато відряджень, наших водіїв можна побачити не тільки в місцях розташування центрального офісу компанії Укргідроенерго та філій Товариства, а й в інших містах України», - з посмішкою розповідає диспетчер дільниці Яна Ківва.

«Романтику дороги полюбляють не всі. Мабуть, це від віку залежить. Чим молодший водій, тим більше відчуття чогось нового, захоплюючого, наявний пригодницький дух, можливо, навіть азарт з'являються. А з часом приходять розважливість, досвід – водій навчається мислити більш розсудливо. Та все одно, більшість наших хлопців, виїжджаючи у відрядження, радіють так, неначе їдуть у навколосвітню подорож. Любов до дороги у них - понад усе. Можливо, для професіонала так і потрібно», - ділиться думками ветеран виробництва, водій автокрану Володимир Ковбасюк.

автокран

«За роки роботи на Кременчуцькій ГЕС я об'їздив майже всі регіони, де в Укргідроенерго є філії. Приїжджаючи у певне місто, іноді є вільний час і я із задоволенням знайомлюсь з краєвидами та історією нового регіону, відчуваю його подих, насолоджуюсь красою», - розповідає водій Сергій Царственний.

До розмови долучаються водії автобусів Василь Сідненко та Юрій Ніколаєнко: «Для роботи водіям потрібна значна стресостійкість. На дорогах, окрім новачків та учнів, ще й пішоходи можуть спричинити стрибки тиску. Приємно, коли співробітники станції дякують за професійну їзду та безпечну доставку до місць призначення. Мабуть, це і є визнання тебе як висококласного водія».

«Без водійської професії життя вже не уявляю, - зізнається водій Артем Шумейко. – Кермо для мене – це вже як допінг, як адреналін. Всім колегам хочу побажати: будьте пильними, думайте про всіх учасників дорожнього руху. І ніколи не підводьте один одного».

Шумейко

Завершальне слово взяв начальник автотранспортної дільниці Кременчуцької гідроелектростанції Віктор Дуба: «У нас в колективі дружні і доброзичливі стосунки. Наш професіоналізм передбачає водійську культуру. Ось вам елементарні правила, виконання яких позбавляє неприємностей на маршруті: бути люб'язним та ввічливим, дотримуватись безпечної їзди, відчувати повну відповідальність за людей, зберігати за кермом спокій та пильність, дбати про технічний стан автомобіля, завжди допомагати іншим водіям. І це не просто слова, це - професійне кредо водіїв філії «Кременчуцька ГЕС» Укргідроенерго».

Пресслужба Кременчуцької ГЕС

Читайте також:

Кременчуцька ГЕС: як працює одна з найпотужніших гідроелектростанцій України?

Директор філії «Кременчуцька ГЕС» Сергій Яременко: «Станція і надалі активно працюватиме на енергетичну безпеку та незалежність країни» 

Цікава гідроенергетика: на Кременчуцькій ГЕС побували світловодські школярі

Поділитися: