Все буде Україна!

Боснія і Герцоговина та Чорногорія збільшать потужність міждержавних ліній електропередач

Боснія і Герцоговина та Чорногорія збільшать потужність міждержавних ліній електропередач

23-08-2023
Оператори системи передачі електроенергії Боснії і Герцеговини та Чорногорії планують реконструювати лінію електропередачі 200 кВ між ГЕС Перучиця і Требіньє та прокласти нову лінію 400 кВ Брезна-Сараєво. Інвестиції оцінюються в десятки мільйонів євро кожна.

Як повідомляє Balkan Green Energy News, незалежний системний оператор Боснії і Герцеговини (NOSBiH) та чорногорський оператор ГТС CGES підписали меморандум про взаєморозуміння щодо запланованої реконструкції лінії електропередач між ГЕС Перучиця та Требіньє, а також будівництва нової міждержавної лінії 400 кВ.

Модернізація лінії електропередач 220 кВ є частиною більш широкого проєкту зі збільшення пропускної здатності мережі 220 кВ від ГЕС Требіньє в Боснії і Герцоговині до гідроелектростанції Вау-і-Деєс в Албанії.

Модернізована лінія збільшить пропускну спроможність між двома країнами та сприятиме більшій інтеграції відновлюваних джерел енергії та подальшому розвитку ринку.

Обидві сторони заявили, що меморандум відповідає нормам Європейського Союзу, які заохочують збільшення транскордонних потужностей, а також юридичним зобов'язанням щодо управління системою передачі в рамках мережі ENTSO-e.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Balkan Green Energy News

Поділитися: