Все буде Україна!

Державний Прапор України - це оберіг та символ духу українців

Державний Прапор України - це оберіг та символ духу українців

23-08-2021
23 серпня щороку відзначається День Державного Прапора України.

Це свято було затверджене у 2004 році. А перше офіційне визнання синьо-жовтого стягу відбулося 22 березня 1918 року, коли Центральна Рада прийняла Закон, затвердивши поєднання цих кольорів як прапор Української Народної Республіки.

Тож на честь Дня прапора гідроенергетики у різних містах взяли участь у святкових заходах.

Середньодніпровська ГЕС

Гідроенергетики Середньодніпровської ГЕС долучились до урочистої церемонії підняття Державного Прапора України у місті Кам’янське.

 «Державний Прапор України - це оберіг та символ духу українців, а участь у такій святковій церемонії данина поваги символу держави», - зазначив під час церемонії начальник відділу матеріально-технічного забезпечення Середньодніпровської ГЕС Володимир Дяченко.

Під звучання гімну прапор замайорів на флагштоці центральної площі міста.

Після закінчення  урочистостей працівники гідроелектростанції  поклали квіти до меморіалу загиблих  воїнів та вшанували хвилиною мовчання  захисників держави.

Каховська ГЕС

З нагоди Дня Прапора України співробітники Каховської ГЕС традиційно взяли участь в урочистостях міста Нова Каховка.

23 серпня біля пам’ятника Тарасу Шевченку, під спів гімну України, урочисто підняли прапор України, а також згадали хвилиною мовчання загиблих воїнів, що віддали своє життя за незалежність нашої країни. А юним мешканцям міста було вручено паспорти громадян України. Відзначення Дня Прапора завершилось покладанням квітів великому Кобзарю від місцевої влади, мешканців і колективів Нової Каховки, а всі охочі наприкінці долучились до акції «Прапор України – символ Батьківщини», під час якої у великому дружньому колі українці тримали величезний двоколор.

Дністровські ГЕС і ГАЕС

У Новодністровську 23 серпня було особливо урочистим. у День Державного Прапора і напередодні Дня Незалежності України у Новодністровську було втілено в життя давню мрію жителів міста – відкрито пам’ятник видатному кобзарю  Тарасу Шевченку! Свідками цієї пам’ятної події стали і співробітники  Дністровських ГЕС і ГАЕС. Рівно 30 років тому, у 1991-му, у місті було відкрито пам’ятний камінь з написом: «Тут буде споруджено пам’ятник Великому Кобзарю».

Символічно, що ідея подарувати місту енергетиків омріяний пам’ятник Т. Шевченку належить голові профспілки філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Людмилі Маниляк, котра зініціювала, організувала й об’єднала енергетиків міста у його виготовленні!

Святкування Дня Прапора продовжилось урочистою ходою та покладанням квітів до меморіальної дошки захисникам Батьківщини.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

В Укргідроенерго відзначили 30-ту річницю Незалежності України

Гідроенергетики з усієї України вітають з Днем прапора!

Фотогалерея

Поділитися: