Все буде Україна!

Ділова рада Україна-Латвія окреслила пріоритети економічної співпраці

Ділова рада Україна-Латвія окреслила пріоритети економічної співпраці

02-12-2022
За ініціативи Українського союзу промисловців і підприємців відбулось чергове засідання Українсько-латвійської ділової ради. До обговорення стратегічних напрямів співпраці долучились і співробітники Укргідроенерго.

Під час заходу сторонами було розглянуто нагальні питання участі Латвії у проєктах відбудови інфраструктури України, створення умов для можливої релокації українських підприємств, змушених покинути Україну через війну. Також обговорили і перспективні довготривалі проєкти співпраці в галузях транспорту, логістики, охорони здоров’я, енергетики та ін.

Засідання ради стало підготовчим елементом до зустрічі Українсько-латвійської міжурядової комісії з економічної, промислової та науково-технічної співпраці.

Зокрема, міністр Кабміну Олег Немчінов поінформував латвійських колег про створену урядом України спеціальну платформу для іноземних інвесторів Advantage Ukraine. Також, за його словами, є велике зацікавлення в розбудові спільної енергоінфраструкктури України, Польщі та країн Балтії. Це стосується не тільки електромереж, але й регазифікації зрідженого газу, побудови LNG-терміналів тощо.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: