Все буде Україна!

Дипломати Європейського союзу побували на ДніпроГЕС

Дипломати Європейського союзу побували на ДніпроГЕС

13-06-2019
ДніпроГЕС відвідали представники консультативної місії Євросоюзу в Україні, а також політичні радники посольств Бельгії, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Греції, Італії, Литви, Португалії, Румунії, Словенії, Швеції та Великобританії.

Дипломати відзначили потужний економічний та енергетичний потенціал Запорізької області, зауваживши, що ДніпроГЕС – його основа.

Радники посольств відвідали виробничі приміщення станції, де ознайомилися з історією будівництва флагмана української гідроенергетики, а також з технічними рішеннями, які використовуються на ГЕС для трансформації енергії води Дніпра в електроенергію. 

Під час зустрічі директор філії «Дніпровська ГЕС» Віктор Кучер ознайомив дипломатів з ходом реконструкції станції австрійською компанією «ANDRITZ Hydro».

«ДніпроГЕС – легенда сучасної України. Збудована у 1932 році, вона пережила багато драматичних подій, найбільша з яких – руйнація під час Великої вітчизняної війни. Зараз ми даємо станції друге життя – тут триває повна реабілітація трьох гідроагрегатів австрійськими фахівцями. Роботи розпочалися торік й мають завершитися у 2021 році. В сумі реконструкція трьох агрегатів дасть приріст потужності 30 МВт. Окрім того, модернізація обладнання значно підвищить надійність та безпеку» , - зазначив Віктор Кучер.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: