Все буде Україна!

Україна та Молдова: співпраця у галузі екології триває

Україна та Молдова: співпраця у галузі екології триває

14-06-2019
12 червня у м. Яремче відбулося підписання Протоколу XVII наради Уповноважених Урядів України та Молдови у рамках виконання Міжурядової угоди.

Учасники наради домовились про проведення спільних екологічних заходів та підготовку планів управління басейнів транскордонних річок.

Також під час зустрічі водники проаналізували шляхи узгодження умов проведення еколого-репродукційного попуску з Дністровського водосховища, зокрема домовились напрацювати покращену модель його проведення з урахуванням характеристик стоку весняного водопілля.

Підписання угоди відбулось у рамках проведення наради Уповноважених Урядів України та Республіки Молдова з виконання Угод між Урядом України та Урядом Республіки Молдова про спільне використання та охорону прикордонних вод, за участі представників Укргідроенерго.

Довідка:

Еколого-репродуктивний попуск покликаний підтримувати екологічну стійкість природної річкової системи. Його параметри щорічно встановлюються Міжвідомчою комісією по узгодженню режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ.  Виконання регламенту попусків забезпечують НЕК «Укренерго» та ПрАТ «Укргідроенерго». Аналіз і контроль за гідрологічною ситуацією в басейні Дністра в період проведення попусків здійснює Державне агентство водних ресурсів України. 

Фото: Державне агентство водних ресурсів України

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: