Все буде Україна!

Італійсько-український бізнес-форум: від планів до інвестицій

Італійсько-український бізнес-форум: від планів до інвестицій

14-06-2019
Досвід Італії та українські реалії. 12 – 14 червня у Римі учасники бізнес-форуму високого рівня говорили на теми залучення європейських інвестицій в українську економіку. В складі офіційної делегації від України і генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Серед учасників Італійсько-українського бізнес-форуму високого рівня від України: перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, голова Української ліги промисловців і підприємців Анатолій Кінах, в.о. міністра аграрної політики і продовольства України Ольга Трофимцева, заступник міністра інфраструктури України Віктор Довган, Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук, генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота, а також широке коло українських та італійських підприємців.

Організаторами заходу виступили Конфедерація італійської промисловості Confindustria, Посольство Італійської Республіки в Україні та Посольство України в Італійській Республіці.

На форумі учасники зосередили увагу на найбільш перспективних галузях українсько-італійської співпраці, а саме на енергетиці та енергоефективності, інфраструктурі, агропромисловості, інвестиціях та фінансових інструментах.

Під час спілкування з італійськими підприємцями та політиками Ігор Сирота відзначив важливість розвитку інвестицій в економіку України задля досягнення енергетичної незалежності.

«Одним з головних напрямків підвищення результативності економіки України має стати підвищення енергоефективності в секторі виробництва і трансформації енергії, шляхом оптимізації використання потужностей, технічної та технологічної модернізації. Цей напрямок безпосередньо стосується і Укргідроенерго. Насамперед, підвищенню енергоефективності гідроелектростанцій Дніпровського каскаду сприяє їх комплексна поетапна реконструкція, що розпочалась з 1996 року в рамках проекту реабілітації ГЕС, – зазначив Ігор Сирота. -  Відповідно до положень Енергетичної стратегії для реалізації планів введення нових генеруючих потужностей має бути забезпечена стабільна та прогнозована політика у сфері залучення інвестицій.  Також сьогодні важливо налагодити відповідну комунікаційну роботу для заохочення входу на ринок міжнародних стратегічних і фінансових інвесторів». 

Також, під час перебування української делегації в Італії, відбувся ряд двосторонніх зустрічей щодо реформування енергетичного сектору, модернізації промисловості, цифровізації економіки, розвитку сучасної інфраструктури та відновлення інвестиційного інтересу до української економіки.

Прес-служба Укргідроенерго

Поділитися: