Все буде Україна!

Для працівників Укргідроенерго провели спеціалізований практикум з питань оподаткування програмної продукції

Для працівників Укргідроенерго провели спеціалізований практикум з питань оподаткування програмної продукції

21-09-2018
20 вересня на території апарату управління Товариства пройшов практикум «Постачання програмної продукції: реальність нереального договору».

З 1 січня 2018 р. пункт 261 підрозділу 2 розділу XX Податкового кодексу України (ПКУ) було суттєво доповнено, а саме звільнено від оподаткування ПДВ операції з програмною продукцією, плата за які не вважається роялті (згідно з п. 14.1.225 ст.14 Податкового кодексу України та операції з постачання програмного забезпечення). 

Оскільки в компанії часто відбувається закупівля програмної продукції та пов’язаних з нею послуг, зміни в законодавстві спричинили виникнення багатьох питань щодо оподаткування ПДВ окремих операцій та їх документального оформлення.

У зв’язку з цим до компанії запросили фахівців з «Ліга: практик», які допомогли чітко визначити сутність операцій, пов’язаних із програмним забезпеченням у розумінні ПКУ.

На практикумі пояснювали різницю у трактуванні юридичних понять, обговорювали особливості бухгалтерського обліку та оподаткування такого виду робіт. Також учасники разом із лектором розглянули практичні кейси, що сприяло отриманню відповідей на власні питання, пов’язані з оформлення документації, виникненням авторського права, переходом майнових прав на програмне забезпечення.

Наприкінці заходу вдалося виокремити основні правила, якими варто послуговуватись при складанні договорів, щоб забезпечити комфортну роботу обох сторін та створити максимально якісний та сучасний продукт в умовах змін у Податковому кодексі.

Прес-служба ПрАТ «Укргідроенерго»

Поділитися: