Все буде Україна!

Дніпровська ГЕС готова до проходження весняного паводку

Дніпровська ГЕС готова до проходження весняного паводку

29-03-2018
«Станом на 29.03.2018 року Дніпровська ГЕС підготовлена до весняного водопілля. З метою забезпечення своєчасної і надійної підготовки станції до пропуску повені розроблені заходи по підготовці станцій до роботи в період повені», - інформує керівництво філії «Дніпровська ГЕС» ПрАТ «Укргідроенерго».

Відтак станційною комісією виконано перевірку готовності і встановлено, що всі гідротехнічні споруди, механізми та об’єкти знаходяться в робочому стані та готові до пропуску повені 2018 року.

Напередодні з персоналом станції були проведенні тренування відповідно проходження весняної повені.

«На 29 березня 2018 року приплив води до водосховища Дніпровської ГЕС в межах 1800-2200 м3/сстанція пропускає 2582 м3/с, що складає 50% від пропускної здатності ГЕС. Максимальна пропускна здатність гідроагрегатів Дніпровської ГЕС-1 та ГЕС-2 можлива до 5187 м3/с», - проінформували на стації.

У випадку збільшення припливу води до водосховища Міжвідомчою комісією при Державному агентстві водних ресурсів буде прийнято рішення щодо додаткового виробітку та збільшення пропуску води через гідроагрегати. Визначені характеристики турбін є достатніми для підтримання протягом водопілля рівнів Дніпровського водосховища в межах, визначених Міжвідомчою комісією (50,7-51,4 м).

Персоналом Дніпровської ГЕС постійно ведеться моніторинг припливу води. Станція взаємодіє з місцевими повеневими комісіями, МНС та військовими частинами стосовно  заходів по контролю проходження весняного паводку.

Поділитися: