Все буде Україна!

Дністровська ГАЕС: вчасно розпочати пускові операції на ГА № 4

Дністровська ГАЕС: вчасно розпочати пускові операції на ГА № 4

03-12-2020
3 грудня на Дністровській ГАЕС під головуванням директора департаменту інвестиційної експертизи та підтримки Укргідроенерго Олега Ососкова відбулася штаб-нарада, на якій розглянуто актуальні питання завершення будівництва другої черги станції у складі 4 гідроагрегату.

Під час наради директор Дністровської ГАЕС Василь Субота наголосив: «Повна готовність усіх вузлів, технологічних систем та оздоблення шахти – ось запорука успішної прокрутки гідроагрегату № 4 до 30 % обертів, запланованої на 22 грудня». Окрім того, він окреслив низку найважливіших питань стосовно основних технологічних робіт, зокрема монтажу регулятора швидкості, налагоджувальних робіт по тиристорній системі управління, стану прокладання комунікацій з 53 до 58 відміток і до агрегатного щита.

Також директор Дністровської ГАЕС зауважив на беззаперечному виконанні оздоблювальних робіт у шахті ГА № 4 – укладанні профнастилу, завершенні монтажу вітражів для повного закриття теплового контуру машинного залу.

Наразі фахівці ТОВ «Вишгород СГЕМ» здійснюють роботи щодо прокрутки ГА № 4 для перевірки форм ротора і статора генератора. Згодом буде здійснено прокрутку для випробування лінії валу, а відтак – повноцінне збирання гідроагрегату.

На завершення Олег Ососков позитивно оцінив стан виконання робіт, особливо – готовність необхідної проєктної документації, а також подякував за професіоналізм усім, хто причетний до будівництва станції.

Як повідомлялося раніше, на Дністровській ГАЕС в проєктне положення у шахту гідроагрегату № 4 перенесено вал-надставку.

Нагадаємо, на сьогодні повністю готова і функціонує перша черга Дністровської ГАЕС у складі трьох гідроагрегатів, загальною потужністю в генераторному режимі 972 МВт. Нині ведеться будівництво другої черги ГАЕС у складі четвертого гідроагрегату, пускові операції на якому заплановано здійснити наприкінці 2020 року. Паралельно  ведеться активна робота щодо проєктування п’ятого, шостого та сьомого агрегатів.

Генпідрядник  будівництва другої черги Дністровської ГАЕС - Консорціум "НВО "Укргідроенергобуд".

Пресслужба Дністровської ГАЕС

Фотогалерея

Поділитися: