Все буде Україна!

Дністровська ГАЕС – відновлення, ремонти і підготовка до осінньо-зимового періоду

Дністровська ГАЕС – відновлення, ремонти і підготовка до осінньо-зимового періоду

20-07-2023
Як і вся українська держава, переступивши поріг 500-го дня повномасштабного вторгнення, Дністровська ГАЕС переживає дуже непростий період, що розділив 31 жовтня 2022 року історію об’єкта на до і після.
Про непростий етап відновлення і, попри все, наполегливої праці упродовж І півріччя 2023 року задля забезпечення стабільної роботи української енергетичної системи – розповідає головний інженер станції Анатолій Жук.

– На превеликий жаль, після ракетного удару було пошкоджено і виведено з ладу практично серце нашого об’єкта – розподільчий пристрій, який виконує функцію зв’язку станції з енергосистемою країни, і блочний трансформатор Т 2.

Іще під час підготовки до осінньо-зимового періоду 2022–2023 рр. нам вдалося відновити тепловий контур усіх технологічних приміщень станції.

За І півріччя нинішнього року, попри непрості виклики сьогодення, завдяки згуртованості й наполегливій праці наших професіоналів, було виконано більшість із запланованих робіт, а саме: здійснено капітальний ремонт гідроагрегату № 3, а також поточні ремонти гідроагрегатів №№ 2 і 4. Згодом виконуватимемо планові поточні ремонтні роботи на гідроагрегаті № 1.

Ремонтні роботи по гідросиловому і електросиловому обладнанню в ремонтну компанію виконано.

Зараз перед нами стоїть важлива задача: як і вся енергетика, так і гідроенергетика зокрема готується до роботи в осінньо-зимовий період 2023–2024 рр.

Інтенсивними темпами ще із 31 жовтня 2022 р працюють усі фахівці, відповідально тримаючи кожен на своєму місці свій трудовий фронт: генпідрядник – Консорціум «НВО «Укргідронергобуд», ТОВ «КЕБК», генпроєктувальник ПрАТ «Укргідропроект», ТОВ НТК «Енпаселектро», ТОВ «Електропівденмонтаж» і, звичайно ж, усі наші служби, відділи й цехи.

Стан виконання робіт говорить про високий професіоналізм наших співробітників, тож ми віримо, що виконаємо заплановане і справимося з усіма поставленими задачами, зокрема, і з непростими викликами воєнного сьогодення.

Незважаючи на те, що в світі немає подібної практики з відновлення об’єктів критичної інфраструктури після влучань ракет, ми власними силами з підрядними організаціями докладаємо максимум зусиль, аби такий важливий для енергетичної системи об’єкт запрацював повноцінно.

Пресслужба Дністровської ГАЕС

Фотогалерея

Поділитися: