Все буде Україна!

Дністровська ГАЕС: впевнений поступ до пуску гідроагрегату №4

Дністровська ГАЕС: впевнений поступ до пуску гідроагрегату №4

02-07-2021
2 липня в Укргідроенерго відбулася штаб-нарада, на якій розглянуто актуальні питання будівництва гідроагрегату №4 Дністровської ГАЕС та підготовки його до пуску.

Участь у нараді взяли фахівці компанії, керівництво станції керівники генпідрядника, заводів-виробників гідроенергетичного обладнання та субпідрядних організацій.

Кожен із присутніх на нараді доповів про стан справ на підконтрольних майданчиках із акцентом на виконанні поставлених завдань з розрахунку запланованої дати пуску гідроагрегату. Зокрема йшлося про необхідність суворого дотримання графіків будівництва та  збільшення кількості залучених до робіт фахівців з метою успішного виконання запланованого обсягу робіт в умовах повного фінансування.

«Ми маємо підтримувати високий темп і докласти максимум зусиль для забезпечення належного виконання будівельних робіт на Дністровській ГАЕС та вчасного пуску гідроагрегату №4. Повна готовність усіх вузлів та технологічних систем – надважливе питання порядку денного та запорука успішного пуску гідроагрегату», - зазначив під час наради генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Нагадаємо, що наразі на Дністровській ГАЕС введено в експлуатацію три гідроагрегати, загальною потужністю 972 МВт у генераторному режимі. Щодобово станція виробляє від 3 до 5 млн КВт·год дефіцитної балансуючої електроенергії. У грудні 2020 року з нагоди професійного свята Дня енергетика на Дністровській ГАЕС було проведено пускові операції на гідроагрегаті № 4, введення в експлуатацію якого заплановане на третій квартал 2021 року.

Паралельно Укргідроенерго працює над розробкою проєкту третьої черги будівництва Дністровської ГАЕС у складі гідроагрегатів № 5–7. Будівництво третьої черги станції урядовим розпорядженням внесене до переліку пріоритетних для держави інвестиційних проєктів на період до 2023 року.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Дністровська ГАЕС: визначено ключові моменти до пуску четвертого гідроагрегату 

Дністровська ГАЕС: Україна може пишатися енергетичним об’єктом такого масштабу 

Водолазні роботи – важлива складова успішного функціонування Дністровської ГАЕС

 

Фотогалерея

Поділитися: