Все буде Україна!

Дністровську ГАЕС відвідали редактори та журналісти провідних ЗМІ України

Дністровську ГАЕС відвідали редактори та журналісти провідних ЗМІ України

10-10-2017
У рамках презентаційного туру «Україна очима редактора» 8 жовтня Дністровську гідроакумулюючу електростанцію відвідала група редакторів та журналістів з різних регіонів України.

Екскурсія станцією розпочалася на оглядовому майданчику, де директор філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василь Субота ознайомив журналістів з історією будівництва ГАЕС, охарактеризувавши принципи й особливості її роботи.

ЗображенняЗображення

Більш повна картина про основні споруди Дністровської ГАЕС доповнилась переїздом  до підвідного напірного водоводу та  підземного комплексу гідроелектростанції.

Зображення

Далі редактори оглянули машинний зал та дізналися чимало статистичних фактів про роботу гідроакумулюючої електростанції.

ЗображенняЗображення

Чимало питань поставили журналісти і головному інженеру під час оглядин головного щита управління.

Зображення

Також, на основі відеофільму, гості дізналися про особливості етапів спорудження найбільшої рукотворної водойми.

Зображення

Під час екскурсії керівництво «Дирекції з будівництва Дністровської ГАЕС» відзначило, що на сьогодні Дністровська ГАЕС має всі шанси стати найпотужнішою в Європі та шостою за масштабами будівництва у світі.

«Це дозволить зміцнити енергетичну конкурентоспроможність України, врегульовувати графік навантажень в енергосистемі відповідно до світових стандартів, а також стати своєрідним аварійним резервом електроенергії», – зауважив Василь Субота.

Довідка: Дністровська ГАЕС – є невід’ємною складовою частиною енергетичної стратегії держави до 2030 року. Згідно з початковим проектом, Дністровська ГАЕС має складатися із 7-ми гідроагрегатів загальною потужністю 2268 МВт в генераторному режимі та 2947 МВт у насосному. Унікальність станції полягає в тому, що вона працює в режимі «насос – турбіна» та дозволяє використовувати акумульовану в нічний час енергію для виробництва електроенергії під час пікових навантажень на мережу.

 

Поділитися: