Все буде Україна!

Дністровська ГАЕС очима восьмикласників

Дністровська ГАЕС очима восьмикласників

12-10-2017
У рамках концепції корпоративної соціальної відповідальності та задля всебічного сприяння розвитку освіти, співпраці з навчальними закладами у містах-супутниках гідроелектростанцій, а також реалізації освітніх програм, що підвищують якість технічної освіти та готують молоду зміну фахівців-гідроенергетиків, ПрАТ «Укргідроенерго» систематично проводить екскурсії для учнів та студентів з усіх куточків України.

Завдяки такій співпраці компанія постійно поповнює свої кадри новими фахівцями, виші мають стабільне замовлення на навчання молоді, а студенти отримують роботу по завершенню навчання.

Тож, 11 жовтня для учнів 8-го класу Новодністровської гімназії та їх батьків було проведено екскурсію Дністровською ГАЕС. Екскурсію проводив  провідний фахівець групи взаємодії з органами влади та громадами філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Микола Ковальчук.Огляд станції розпочався переглядом панорами  нижнього  майданчику  Дністровської  ГАЕС. Тут юні екскурсанти дізналися про історію та етапи будівництва.

Зображення

«Дністровська ГАЕС – є невід’ємною складовою частиною енергетичної стратегії держави. Згідно з початковим проектом, Дністровська ГАЕС має складатися із 7-ми гідроагрегатів загальною потужністю 2268 МВт в генераторному режимі та 2947 у насосному. Унікальність станції полягає в тому, що вона працює в режимі «насос – турбіна» та дозволяє використовувати акумульовану в нічний час енергію для виробництва електроенергії під час пікових навантажень на мережу», – розповів Микола Ковальчук.

Зображення

Далі учні з батьками побували у машинній залі,  на пульті управління, а також оглянули гідроагрегати. Гостей станції зацікавила традиція називати гідромашини жіночими іменами – «Слава», «Вікторія» та «Надія», а відтак найсміливіші навіть  пропонували ймовірні назви для 4-го гідроагрегата, будівництво якого нещодавно було розпочато. Чимало питань поставили екскурсанти і начальнику зміни станції Андрію Мостовому під час оглядин головного щита управління.

Зображення

Нагадаємо, що нещодавно Дністровську ГАЕС відвідали редактори та журналісти провідних ЗМІ України.

Якщо ви бажаєте побувати на екскурсії та відвідати станції ПрАТ «Укргідроенерго» телефонуйте або звертайтеся письмово на електронну пошту до філій компанії.

 

Поділитися: