Все буде Україна!

Дністровську ГАЕС відвідали спостерігачі ОБСЄ

Дністровську ГАЕС відвідали спостерігачі ОБСЄ

18-09-2019
В рамках ознайомчої екскурсії на Дністровській ГАЕС побували спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (м.Чернівці).

Під час екскурсії директор Дністровської ГАЕС Василь Субота розповів закордонним гостям про унікальність станції, принципи її функціонування, а також важливу роль, яку вона відіграє в роботі Об’єднаної енергосистеми України.

Спостерігачі ОБСЄ оглянули головний щит управління, машинну залу, а також побували на оглядовому майданчику та верхній водоймі. Насамкінець гості подякували керівництву станції за надану можливість вперше побувати на унікальній гідроспоруді та пересвідчитись у її значенні для енергосистеми Європи.

Довідка:

Дністровська ГАЕС – унікальна станція, яка працює в режимі «насос – турбіна» та дозволяє використовувати акумульовану в нічний час енергію для виробництва електроенергії під час пікових навантажень на мережу. Згідно з початковим проектом Дністровська ГАЕС має складатися із 7-ми гідроагрегатів загальною потужністю 2268 МВт в генераторному режимі та 2947 у насосному. Нині ведеться будівництво другої черги ГАЕС - зводиться 4-й гідроагрегат. Після закінчення будівництва усіх семи гідроагрегатів станція стане найбільшою ГАЕС у Європі.

Прес-служба Укргідроенерго

 

Фотогалерея

Поділитися: