Все буде Україна!

До 2035 року в енергосистему Канади буде інтегровано 4,2 ГВт гідроенергетичних потужностей

До 2035 року в енергосистему Канади буде інтегровано 4,2 ГВт гідроенергетичних потужностей

16-11-2023
Компанія Hydro-Québec нещодавно оприлюднила свій План дій до 2035 року «На шляху до декарбонізованого та процвітаючого Квебеку», який дозволить скоротити викиди парникових газів, задовольнити очікуване зростання попиту на електроенергію та запропонувати споживачам надійні, прості та доступні послуги.

«Зміна клімату посилюється і ми повинні діяти. Чиста електроенергія Квебеку стане рушійною силою енергетичного переходу, який вимагатиме колективних зусиль. У найближчі роки наш План дій спрямовуватиме нас до досягнення цілей: замінити викопне паливо екологічно чистою електроенергією, створити стійке процвітання та поставити клієнтів у центр наших рішень», - цитує слова президента Hydro-Québec Майкла Сабіа видання Hydro Review.

За оцінками Hydro-Québec, для задоволення попиту на електроенергію в Квебеку до 2050 року знадобиться додатково від 150 до 200 ТВт-год. Це вдвічі більше, ніж споживається сьогодні. Щоб впоратися з цим зростанням, до 2035 року компанії знадобиться додатково 60 ТВт-год. З цього збільшення 75% буде використано для декарбонізації споживання квебекців, а 25% - для підтримки економічного зростання, особливо в промислових секторах, що беруть участь в енергетичному переході.

Hydro-Québec планує потроїти виробництво вітрової енергії, інтегрувавши понад 10 000 МВт в мережу до 2035 року. Крім того, буде додано від 3 800 МВт до 4 200 МВт нової гідроенергетики за рахунок збільшення потужності існуючих електростанцій та будівництва нових гідроенергетичних об'єктів, у тому числі ГАЕС. Енергетичний мікс також включатиме сонячну енергію та акумуляторні батареї, а також інші технології, які наразі розробляються в усьому світі.

Для забезпечення надійності електромережі Hydro-Québec значно збільшить інвестиції, які до 2035 року становитимуть від 45 до 50 мільярдів доларів.

У Hydro-Québec заявили, що ціна на електроенергію залишатиметься доступною. Тарифи для населення будуть обмежені рівнем інфляції, але не вище 3%, тоді як комерційні та промислові тарифи залишатимуться конкурентноздатними.

Hydro-Québec - найбільший виробник електроенергії в Канаді та один з найбільших виробників електроенергії у світі, який отримує більшу частину електроенергії з гідроелектростанцій. Єдиним акціонером компанії є уряд Квебеку.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Hydro Review

Поділитися: