Все буде Україна!

«ДВА КОЛЬОРИ МОЇ, ДВА КОЛЬОРИ» - гідроенергетики долучилися до святкування Дня вишиванки

«ДВА КОЛЬОРИ МОЇ, ДВА КОЛЬОРИ» - гідроенергетики долучилися до святкування Дня вишиванки

21-05-2020
У День вишиванки традиційний український одяг надягають тисячі людей не лише у нашій країні, а й по всьому світу.

Зазвичай, свято відзначається у третій четвер травня, цьогоріч воно припало на 21 число. У цей день кожен бажаючий може долучитись до святкувань, одягнувши вишиванку.

Розпочалася ця традиція з Чернівців: ще у 2006 році студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича організовано прийшли на заняття у традиційному українському одязі. 
Спочатку акцію підтримала невелика спільнота навчального закладу, а згодом дійство набуло всеукраїнського масштабу. З часом до святкування приєдналася українська діаспора по всьому світу і просто охочі долучитися до української культури. 

День вишиванки не передбачає обов'язкових заходів: магія цього дня полягає лише у тому, що кожен свідомий громадянин таким простим жестом долучається до глибокої ідеї єднання. Це свято ‒ вираження своєї національної та громадянської позиції, культурна освіченість та духовна свідомість. 

Цьогорічні карантинні обмеження не сприяють майстер-класам, виставкам та іншим формам масового святкування, проте всі охоче долучаються до віртуальних їх версій як «Найкраще фото» або «Стрічка єднання». 

Ідею свята ‒ збереження українських цінностей та їх популяризація ‒ підтримали і працівники Укргідроенерго. Гідроенергетики з усієї України прийшли на роботу у піднесеному настрої, можливо й через те, що в стародавньому одязі закодовано багато оберегів та символів сили, добробуту й краси. Долучитись до шанування традицій можете й ви, переглянувши фотогалерею і відеоматеріал за відповідними посиланнями.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: