Все буде Україна!

ЄБРР надасть допомогу у відновленні та модернізації гідроелектростанцій Укргідроенерго

ЄБРР надасть допомогу у відновленні та модернізації гідроелектростанцій Укргідроенерго

21-06-2023
Сьогодні Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, президентка ЄБРР Оділь Рено-Бассо в Лондоні та генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота онлайн підписали Меморандум про порозуміння між Урядом України, Укргідроенерго та Європейським банком реконструкції та розвитку.

Сторони висловили намір співпрацювати щодо спільних заходів з підготовки проєкту аварійного відновлення гідроелектростанцій, спрямованого на заміну критичного обладнання на гідроелектростанціях для відновлення експлуатаційної надійності та ефективності гідроелектростанцій, що експлуатуються Укргідроенерго, які постраждали внаслідок військової агресії російської федерації. Також меморандумом обумовлено визначення подальших можливостей для потенційних інвестицій, зокрема щодо реконструкції Каховської ГЕС та повʼязаної з нею інфраструктури.

«Я вдячний Уряду України та міжнародним партнерам, зокрема, Європейському банку реконструкції та розвитку за всебічну підтримку в реалізації ключового завдання Укргідроенерго - відновлення наших гідроенергетичних обʼєктів. Переконаний, що спільними зусиллями ми відновимо втрачені потужності та підвищимо захищеність нашої енергетичної інфраструктури», - наголосив Ігор Сирота.

Фотогалерея

Поділитися: