Все буде Україна!

Ефективна стратегія найму та навчання співробітників – важливий аспект для розвитку енергетичних компаній

Ефективна стратегія найму та навчання співробітників – важливий аспект для розвитку енергетичних компаній

02-11-2023
Представники компанії долучилися до участі у форумі «Кадрова стратегія в енергетиці: від освіти до реалій ринку», під час якого було представлено результати дослідження «Актуальний стан та перспективи розвитку персоналу в енергетичному секторі України».

Захід зібрав представників енергетичних компаній, навчальних закладів, органів державної влади та інших зацікавлених сторін. Ключове питання порядку денного -  кадрове забезпечення енергетичної галузі України в умовах нових реалій.

На сьогодні в енергетиці спостерігається гострий дефіцит кадрів і потреба у кваліфікованих фахівцях лише зростатиме. У цій новій реальності кадрова стратегія не може бути ігнорована, адже Україна стоїть перед критичним завданням: не просто "відновити", а інноваційно "перебудувати" енергетичну систему.

Щоб відповідати вимогам часу в Україні мають з’явитися нові програми та нові підходи до підготовки фахівців, бо без високоякісних спеціалістів навіть найкращі ідеї та проєкти в галузі енергетики так і залишаться лише ідеями.

За результатами дослідження «Актуальний стан та перспективи розвитку персоналу в енергетичному секторі України», більшість компаній зазнають викликів у пошуку та наймі кваліфікованого персоналу. Це може бути пов'язано зі специфічними вимогами до кваліфікації, освіти та досвіду в енергетичній галузі, а також з загальними тенденціями на ринку праці. В даному контексті ефективна стратегія найму та навчання персоналу стає важливим аспектом для компаній.

«Дослідження підтверджує важливість навчання та розвитку персоналу в енергетичній галузі України. Зміни та поліпшення в навчальних програмах є важливим завданням для цієї галузі», - зазначив віце-президент Energy Club Валерій Безус.

Під час форуму учасники обговорили проблеми забезпечення постійного оновлення та розвитку кадрового потенціалу, подолання дефіциту професіоналів,  сучасні вимоги до фахівців у енергетичній сфері і реалізації курсу на інновації та нові технології в енергетиці.

Нагадаємо, Укргідроенерго підписало з Міністерством економіки України Меморандум про співпрацю у реалізації державної ветеранської політики, який сприятиме повоєнній адаптації та соціалізації учасників бойових дій.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: