Все буде Україна!

Укргідроенерго та Міністерство економіки підписали Меморандум про підтримку ветеранів, ветеранок та людей з інвалідністю

Укргідроенерго та Міністерство економіки підписали Меморандум про підтримку ветеранів, ветеранок та людей з інвалідністю

05-10-2023
Укргідроенерго підписало з Міністерством економіки України Меморандум про співпрацю у реалізації державної ветеранської політики.

Він передбачає, що Укргідроенерго інформуватиме працівників підприємства та їхні сім’ї про урядові програми для підтримки ветеранів, ветеранок та людей з інвалідністю, отриманої внаслідок війни. Зокрема, про грантові проєкти для створення та розвитку власного бізнесу.

Укргідроенерго та Мінекономіки також сприятимуть повоєнній адаптації та соціалізації учасників бойових дій. Адже зараз близько 100 працівників компанії служать у Збройних силах України, і фактично кожен з них після повернення потребуватиме підтримки як вдома, так і на роботі. Урядові проєкти сприятимуть якнайшвидшому психологічному відновленню захисників та захисниць.

«Уряд вже реалізує низку програм для підтримки ветеранів та ветеранок. Серед них – ветеранський компонент грантової програми «Власна справа». За її умовами учасник або учасниця бойових дій, їхні дружини або чоловіки можуть отримати фінансування від держави від 250 тисяч до мільйона гривень на створення чи розвиток свого бізнесу. Також захисники і захисниці можуть безоплатно здобути професійно-технічну освіту, отримати ваучер навчання або пройти курси у Центрах профтехосвіти Державної Служби зайнятості.  Радію, що Укргідроенерго також долучиться до реалізації проєктів для підтримки ветеранів та ветеранок», – каже Перша віцепрем'єр-міністерка – Міністерка економіки України Юлія Свириденко.

В свою чергу генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота зазначив:

«Укргідроенерго – соціально відповідальна компанія. Ми максимально намагаємося йти в ногу з часом. І розуміємо, що нині важливо підтримувати ветеранів, ветеранок та людей з інвалідністю внаслідок війни, які повернулися з передової і намагаються адаптуватися і пристосуватися до реалій мирного життя.  Для Укргідроенерго співробітники – найвища цінність. Гідність, здоров’я, добробут, мотиваційні аспекти і безпека працівників – є надважливими у роботі компанії. Ми підтримуємо корпоративні цінності та командну роботу в сучасному і комфортному робочому середовищі. Безбар’єрність та інклюзивність – частина культури Укргідроенерго та один зі шляхів, за допомогою якого втілюються в життя наші цінності та мета. Тому підписання Меморандуму щодо працевлаштування ветеранів та людей з інвалідністю внаслідок війни є важливим кроком  як для розвитку нашої компанії, так і для принесення користі суспільству в цілому».

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: