Все буде Україна!

На Інгурській ГЕС проведуть роботи з підвищення безпеки станції

На Інгурській ГЕС проведуть роботи з підвищення безпеки станції

06-10-2023
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) опублікував проєктний документ щодо робіт з підвищення безпеки та надійності Інгурської ГЕС, потужністю 1 250 МВт, у Грузії.

Як повідомляє Hydro Review, проєкт спрямований на подальше підвищення надійності Інгурської ГЕС шляхом реалізації наступних заходів:

  • робіт з підвищення структурної стійкості дамби Інгурі;
  • чергового етапу реабілітації тунелю верхнього б'єфу;
  • заміни трансформаторів струму, генераторних вимикачів, системи релейного захисту та автоматики;
  • реконструкції дороги, необхідної для щоденного моніторингу стану дамби;
  • будівництва рибоходу для поліпшення течії річки Інгурі.

ЄБРР заявив, що проєкт дозволить Грузії збільшити виробництво чистої електроенергії. Він також сприятиме збалансуванню грузинської електроенергетичної системи та підтримці функціонування ринку. Згідно з документом, відповідний кредит забезпечить "зелений" перехід із значними вигодами для пом'якшення наслідків зміни клімату завдяки підвищенню енергоефективності великої гідроелектростанції.

Загальна вартість проєкту розширення становить 35 млн євро, 28 з яких надасть ЄБРР.

Проєкт є п'ятим етапом робіт з реабілітації, модернізації та підвищення ефективності на Інгурській ГЕС за підтримки ЄБРР. Він включає критичні заходи з безпеки та ефективності, а також покращення стану навколишнього середовища, включаючи покращення стану біорізноманіття річки Інгурі, що є значним позитивним фактором.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Netgazeti

Поділитися: