Все буде Україна!

«Енергія води: минуле, сучасне, майбутнє…..» - в Укргідроенерго проходить традиційний фестиваль творчих робіт

«Енергія води: минуле, сучасне, майбутнє…..» - в Укргідроенерго проходить традиційний фестиваль творчих робіт

18-12-2020
В Укргідроенерго за гарною традицією вже четвертий рік проходить родинний фестиваль творчих робіт «Генеруємо енергію майбутнього». Захід об’єднує усі станції компанії, тож свої творчі здібності та креатив гідроенергетики продемонстрували з усіх куточків України.

Виставка проходить у рамках реалізації Стратегії корпоративної соціальної відповідальності з метою популяризації гідроенергетики та з нагоди професійного свята Дня енергетика. Цьогоріч захід проводиться під гаслом «Енергія води: минуле, сучасне, майбутнє…..». Загалом близько 500 робіт було представлено на експозиціях.

В апараті управління до фестивалю долучилося багато дітей співробітників, які виготовили велику кількість творчих робіт та малюнків. За допомогою незвичайної та оригінальної техніки пап’є-маше гідроенергетики створили макет Київської ГЕС, зокрема в розрізі продемонстрували принцип роботи станції. Варто відзначити увагою креативні ялинкові прикраси, що уособлюють виробництво електроенергії, та цілі ілюстративні історії із життя гідроенергетиків, які втілені у малюнках.

ца

На Київській ГЕС на виставці представлено багато картин, особливо вишитих бісером. Також особливою увагою слід відмітити роботу 12-річного Влада Кватернюка, який із деталей LEGO спорудив Київську гідроелектростанцію.

київ

Різноманіття картин продемонстрував колектив Канівської ГЕС. В творчих роботах барвистими кольорами зображено чарівний світ природи.

канів

На Кременчуцькій ГЕС фестиваль об’єднав у собі роботи найрізноманітніших жанрів: від малюнків та картин, вишивок, скульптур, ляльок  тощо до технічно-креативних виробів декількох поколінь родин гідроенергетиків.

кремгес

А ось на Середньодніпровській ГЕС представлено роботи майстринь з петриківського розпису із зображенням станції, які  були  подаровані співробітникам  до 40-річного ювілею ГЕС. Приємно, що до участі у фестивалі долучилися цілі сім’ї співробітників, як от сім’я  фахівчині відділу капітального будівництва Середньодніпровської ГЕС Марти Оленіч.

 «Ми завжди  беремо участь у щорічному родинному фестивалі. Особливо це  подобається дітям. У кожного з моїх хлопців своє уявлення про майбутнє гідроенергетики», - зазначила Марта.

Серед

Учасники виставки на Дніпровській ГЕС передали своє бачення енергетики, яка є невід’ємною складовою повсякденного життя кожної людини. Так, на роботах Ірини Коляди «Алий Захід» та картині ветерана ДніпроГЕСу  «Шторм» та на інших зображено нескорену стихію природи, енергію води, красу краєвидів. Картину «Сталевар», в якій відображено застосування сили гідроенергетики в промисловій сфері, представив фахівець із закупівель Дніпровської ГЕС Корольов Ілля. Роботи, на яких зображено будови, церкви, культурні центри, говорять про духовний і архітектурний розвиток, який також неможливий без енергетики. Експонати Слабодяника Юрія Михайловича,  Борт Аліси і Бризгунової  Марії, присвячені запорізькій греблі, підкреслюють історичну цінність і енергетичну потужність козацького краю. Окремим експонатом представлено фалеристичну колекцію, в якій переважна кількість пам’ятних значків, пов’язана із ДніпроГЕСом.

Варто підкреслити, цього року на фестивалі творчих робіт на Дніпровській ГЕС представлено велику кількість робіт талановитих дітей співробітників філії – випускників та учнів Загальноосвітньої санаторної школи-інтернату I-III ступенів «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» Запорізької обласної ради. Зі свого боку Укргідроенерго висловлює окрему подяку ректору школи-інтернату Валентині Нечипоренко за сприяння розвитку таланту діток енергетиків.

дніпро

Різноманітні картини,  виконані маслом, акрилом, аквареллю, олівцями, гуашшю і тушшю, вишивка, випалювання, аплікація,  ляльки, стрінг-арт та композиції з використанням відпрацьованих матеріалів представлено на виставці Каховської ГЕС. Дивують складні тематичні композиції учасників фестивалю з під’єднанням електрики і використанням технічних знань і вмінь. Цього року серед таких композиція, в якій на прикладі звичайної лампочки  представлено прогрес і вдосконалення технологій від минулого до сучасності, а також макет працюючого за допомогою складної гідравлічної системи вантажопідйомного крану, виконаний з підручних матеріалів, а керувати ним може навіть дитина. До речі, наймолодшому учаснику фестивалю на Каховській ГЕС всього 2 роки.

«Поєднує всі роботи зміст: обережне ставлення до природи, її ресурсів і всього живого на Землі. Яким би не був швидким прогрес і вдосконалення технологій, треба завжди поважно ставитись до навколишнього середовища і саме це є одним із пріоритетів діяльності Укргідроенерго», - зазначив директор Каховської ГЕС Олег Пащенко на відкритті виставки.

каховка

Картини різних стилів та технік, які об’єднує тема енергії й води, сувенірні вироби, вишиванки, оригінальні й унікальні експонати, пов’язані із роботою в гідроенергетиці, поетична присвята будівництву Дністровської ГАЕС – різноманіття творчих робіт на Дністровській ГАЕС вражає. Найбільшу увагу привернули до себе творіння електрозварника машинного цеху Віктора Березовського та електромонтера ЦТАЗЗ Віталія Хухлея.

ГАЕС

Гасло «Енергія води: минуле, сучасне, майбутнє…..» втілено в творчих роботах гідроенергетиків Дністровської ГЕС: минуле гідроенергетики – роботи місцевого художника, який працював на будівництві Дністровської ГЕС, писав портрети будівельників та відображав на полотнах будівництво самої станції; сьогодення – те, чим захоплюються і як бачать нинішній світ співробітники станції та члени їх родин та майбутнє – це художні роботи дітей гідроенергетиків.

ГЕС

Усі лауреати фестивалю будуть відзначені цікавими сувенірами.

 

Ознайомитись детально з експонатами можна у галереї Виставка творчих робіт "Генеруємо енергію майбутнього". 

Пресслужба Укргідроенерго

 

Поділитися: