Все буде Україна!

Європа робить ставку на гідроенергетику. Португалія отримала кошти на масштабний проект

Європа робить ставку на гідроенергетику. Португалія отримала кошти на масштабний проект

07-08-2018
Використання відновлюваних джерел енергії є одним з пріоритетних напрямів розвитку європейської енергетики. У такий спосіб країни Європи убезпечують себе від енергетичної нестабільності та залежності від імпорту енергоносіїв. Окрім того, альтернативна енергетика допомагає зменшити обсяги шкідливих викидів, що утворюються в процесі використання традиційних видів енергії та заощадити запаси енергоресурсів для майбутніх поколінь.

ЄІБ профінансує будівництво дамб в Португалії

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надасть 650 мільйонів євро іспанському виробникові електроенергії Iberdrola на три нові дамби та гідроелектростанції, в тому числі гідроакумулюючу електростанцію, на річках Тамега та Торно на півночі Португалії. Про це пише Waterpowermagazine.

Цей великий гідроенергетичний проект дозволить збільшити обсяги виробництва енергії в ЄС, надавати послуги операторам мережі Іберії та, врешті решт, сприятиме збільшенню частки відновлюваних джерел у португальській енергетиці. Ці інвестиції знизять залежність піренейського ринку від теплової енергії, а також викидів CO2.

При загальному обсязі інвестицій близько в 1,5 мільярдів євро, нова інфраструктура компанії Iberdrola матиме загальну потужність 1158 МВт і розпочне свою діяльність у 2023 році. Для сприяння реалізації проекту, ЄІБ та Iberdrola погодили перший транш кредиту на суму в 500 мільйонів євро.

Гідроелектростанції Альто Тамега, Дайвоес та Гувес розташовуються в басейні річки Дуеро. Очікується, що вони забезпечуватимуть піренейський ринок в середньому 1760 ГВт-год на рік. Проект Iberdrola дасть роботу 13 500 особам, включаючи прямі та непрямі робочі місця на стадії будівництва. Декілька сотень робочих місць буде створено на етапі експлуатації.

Проект є частиною Португальської національної програми гідроелектростанцій з високим гідроенергетичним потенціалом. Виробник та постачальник енергії, Iberdrola, виграв тендер на проектування, будівництво та експлуатацію станцій.

 

Стаття надрукована у Waterpowermagazine 23.07.2018.

Переклад на українську прес-служби ПрАТ «Укргідроенерго».

З оригіналом статті можна ознайомитися за посиланням.

 

Поділитися: