Все буде Україна!

Фахівці Укргідроенерго побували на будівництві найбільшої ГАЕС

Фахівці Укргідроенерго побували на будівництві найбільшої ГАЕС

25-04-2019
В рамках візиту до Китаю фахівці Укргідроенерго побували на будівництві ГАЕС Феннін, яка стане найбільшою гідроакумулюючою станцією у світі.

Будівництво станції  розпочалося у 2014 році, очікується, що пуск першого гідроагрегату відбудеться у 2021 році. Всього ГАЕС матиме 12 агрегатів потужністю 300 МВт кожен. Таким чином, встановлена потужність станції становитиме 3600 МВт. Загальний обсяг інвестицій у проект будівництва ГАЕС Феннін China Gezhouba Group Co.Ltd становить 2 млрд 800 млн. доларів США.

Під час оглядин станції  Феннін, українські гідроенергетики побували на будмайданчику майбутньої ГАЕС, верхній та нижній водоймі станції.

Варто зазначити, що наразі в Україні будується найбільша ГАЕС у Європі –Дністровська, яка є невід’ємною складовою частиною Енергетичної стратегії України. Згідно з проектом, станція скрадатиметься з 7-ми гідроагрегатів загальною потужністю 2268 МВт в генераторному режимі та 2947 МВт у насосному.  

Нагадаємо, що основною метою візиту українських гідроенергетиків до Китаю є розгляд можливої співпраці з китайськими компаніями з ціллю інвестування в українську економіку, застосування китайського досвіду із залученням до виробничого процесу потужностей українського виробничого обладнання для будівництва об’єктів гідроенергетики китайськими та українськими промисловими будівельними підприємствами.

Раніше ми повідомляли, що в рамках візиту українські енергетики відвідали найбільшу у світі гідроелектростанцію «Три ущелини» в провінції Хубей та ознайомилися з роботою компанії General Electric Hydro China у місті Тянчжі. 

Більше фото дивіться у галереї.

 

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: