Все буде Україна!

Фахівці Укргідроенерго взяли участь у конференції з кібербезпеки

Фахівці Укргідроенерго взяли участь у конференції з кібербезпеки

27-06-2019
У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України відбулася Донорська конференція з кібербезпеки енергетичних об’єктів, участь у якій взяли представники Укргідроенерго.

Мета заходу - залучення кредитів і грантів міжнародних організацій для потреб енергетичної безпеки.

Під час виступу державний секретар міністерства Максим Немчинов наголосив на важливості зміцнення енергетичної безпеки та об’єднання зусиль для створення надійної системи реагування на кіберзагрози в енергетичній сфері. «Обмін досвідом, надання консультативної та практичної допомоги з питань реагування на кібератаки сприятиме зміцненню безпеки функціонування критичної енергетичної інфраструктури та посиленню спроможностей реагувати на кіберзагрози», - зазначив він.

При цьому Макисм Немчинов наголосив на необхідності створення єдиної платформи, яка б забезпечувала комплексну взаємодію з питань кібербезпеки для підприємств енергетичного сектору відповідно до сучасних стандартів на базі Міненерговугілля.

У свою чергу, радник міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань кібербезпеки Євген Владіміров презентував Концепцію кібербезпеки енергетичної галузі та Проект галузевого центру кібербезпеки.

Директор департаменту інформаційних технологій Укргідроенерго Богдан Карбань розповів присутнім про питання, які потребують першочергового вирішення в контексті інформаційної безпеки та про набір технічних рішень, який вироблений в компанії для протидії можливим кіберзагрозам.

Участь у конференції взяли також представники Укренерго, Укренергомережпроект, Служби безпеки України, Національного інституту стратегічних досліджень, проектів USAID Україна та Expert Deployment for Governance and Economic Growth, Ukraine.

За інформацією Міністерства енергетики та вугільної промисловості України

 

Поділитися: