Все буде Україна!

Фахівці Укргідроенерго долучились до заходу WWF-Україна із зариблення річки Дунай

Фахівці Укргідроенерго долучились до заходу WWF-Україна із зариблення річки Дунай

19-10-2023
18 жовтня Всесвітній фонд природи WWF-Україна здійснив зариблення осетровими видами риб, випустивши 2500 молодих особин стерляді та осетра в річку Дунай на території Дунайського біосферного заповідника.

Як зазначають фахівці Всесвітнього фонду природи зариблення має не лише прямий природоохоронний характер, але й далеку стратегічну ціль — сприяти відновленню популяції осетрових в Дунаї і забезпечити  моніторинг та охорону їхніх оселищ.

Подія відбулась відповідно до вимог українського законодавства та сучасних наукових рекомендацій, що стимулюватиме максимальну виживаність випущених особин як в короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі.

 «Для фахівців Укргідроенерго це важливий і цікавий досвід, адже компанія підтримує необхідність збереження та відтворення природних екосистем. Для Товариства кожен об’єкт гідроенергетики є частиною дуже складного комплексу гармонійної взаємодії між людиною та природою. Нашим завданням є те, щоб ця взаємодія відбувалась в контексті сталого розвитку і цінні види флори та фауни могли природно існувати і відтворюватися», - зазначає начальниця відділу екологічного супроводу реалізації проєктів Укргідроенерго Оксана Гуляєва.

Варто зазначити, що зариблення в період війни було проведено вперше. Захід підтримали Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерство аграрної політики та продовольства України, Державне агентство розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм України, фахівці ТОВ «Одеський осетринницький комплекс» та Дунайського біосферного заповідника.

Фото: Всесвітній фонд природи WWF-Україна

Фотогалерея

Поділитися: