Все буде Україна!

Гендиректор Укргідроенерго Ігор Сирота – серед еколідерів України

Гендиректор Укргідроенерго Ігор Сирота – серед еколідерів України

04-03-2020
На початку 2020 генеральний директор компанії Ігор Сирота був відзначений як один з провідних еколідерів країни, які протягом 2019 року допомагали державі та бізнесу прямувати шляхом «зелених» змін та впроваджували в життя екологічні ініціативи.

Інформація про екологічні проєкти компанії розміщена у спеціалізованому випуску «ЕКОлідери України 2019-2020» для менеджерів природоохоронної діяльності, що видається за сприяння Професійної асоціації екологів України.

У грудні 2019 року в Києві відбувся форум стейкхолдерів зелених змін «ЕКОтрансформація-2019», під час якого Укргідроенерго отримала почесну відзнаку «Еко-оскар». Нагородою були відзначені установи та підприємства, які мають апробовані успішні рішення у сфері охорони довкілля та стимулюють екологічні зміни в державі.

Ключовим екологічним проєктом, над яким у 2019 році працювала команда Укргідроенерго – це випробування системи аерації на гідроагрегатах ГЕС, перший етап яких успішно завершено. Далі – поетапне промислове впровадження аерації води, яке дозволить зробити суттєвий крок до покращення якості води у річці Дніпро.

Довідка:

Аерація води – це збагачення водного середовища киснем за допомогою хімічних, біологічних та механічних методів. Укргідроенерго в серпні 2019 року на гідроагрегаті №6 Каховскої ГЕС експериментально перевірило метод аерації, шляхом подачі стисненого повітря перед турбіною. Хімічні аналізи після аерації проводила Херсонська лабораторія моніторингу вод та ґрунтів Держводагентства із складанням відповідних протоколів.

Випробування показали, що аерація технічно можлива і вона дає результат – збільшення концентрації розчиненого кисню. Результати випробувань будуть враховані в режимах роботи Каховської ГЕС та в проектній документації на будівництво Каховської ГЕС-2. Позитивний досвід аерації буде розповсюджено на всі ГЕС Дніпровського каскаду. Реконструкція обладнання, яка проводитиметься на підставі отриманих експериментальних даних, в подальшому дозволить здійснювати безперервну аерацію на всіх гідротурбінах.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: