Все буде Україна!

Гідроенергетики Дністровської ГАЕС вшанували захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність

Гідроенергетики Дністровської ГАЕС вшанували захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність

30-08-2021
Напередодні Дня пам’яті захисників України гідроенергетики Дністровської ГАЕС вшанували борців за незалежність, які загинули в боротьбі за територіальну цілісність України.

Відзначення Дня пам’яті захисників України – данина шани українців задля увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину у протистоянні з агресором. 

Наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Ворог обстріляв коридор, яким за домовленістю мали виходити українські військові. За офіційними даними у «Іловайському котлі» загинули понад 300 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти.

Подвиг захисників, які полягли за рідну землю та зберегли свободу українського народу, згадали присутні на жалобному заході біля меморіальної дошки полеглим героям-новодністровцям Сергію Корнецькому та Іллі Василашу.  

«Сьогодні в День пам’яті захисників України, які загинули за незалежність, цілісність, волю і свободу нашої країни ми вшановуємо їхню світлу пам'ять. Маємо завжди пам’ятати про тих, хто загинув та тих, хто сьогодні стоїть на передовій, жертвуючи власним життям та береже мирне небо», - звернулася до присутніх Новодністровський міський голова Наталя Цимбалюк.

«Відважні українські воїни стали символом гідності. Кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну. Саме їхні подвиги та їх бойова слава надихають сотні тисяч українців на боротьбу з агресією», - зазначив заступник директора Дністровської ГАЕС Олександр Забудько.  

Працівники філії разом із представниками місцевої влади урочисто поклали квіти до пам’ятного знаку, висловивши сердечну подяку захисникам України.

Пресслужба Дністровської ГАЕС

Читайте також: 

Ніхто не забутий: гідроенергетики вшанували пам'ять героїв, що віддали свої життя в боях за Канів 

Гідроенергетики вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні 

Гідроенергетики Середньодніпровської ГЕС вшанували пам'ять визволителів Кам’янського

 

Фотогалерея

Поділитися: