Все буде Україна!

Ніхто не забутий: гідроенергетики вшанували пам'ять героїв, що віддали свої життя в боях за Канів

Ніхто не забутий: гідроенергетики вшанували пам'ять героїв, що віддали свої життя в боях за Канів

20-08-2021
Співробітники Канівської ГЕС долучились до заходів, присвячених 80-й річниці героїчної оборони Канева від нацистських окупантів в роки Другої світової війни.

З нагоди цієї дати гідроенергетики взяли участь у церемонії покладання квітів до Меморіального комплексу в парку Слави, пам'ятного знаку «Бронепоїзд №56» та пам’ятних знаків й могил учасників оборони Канева. Присутні також вшанували полеглих Героїв хвилинами мовчання.

З перших днів війни Канів займав особливе місце у ворожих планах наступу на Дніпрі. В серпні 1941 року на берегах Дніпра відбулась одна з видатних битв початкового періоду війни – Канівський плацдарм.

По Канівській землі проходив лівий фланг оборонних рубежів Києва, який обороняли дивізії 26-ї армії Південно-Західного фронту, підсилені бронепоїздом № 56 і кораблями Дніпровської військової флотилії. Для ліквідації Канівського плацдарму гітлерівське командування кинуло відбірну 94-ту мотопіхотну дивізію і танки Клейста.

Канівський плацдарм – це військова операція, яка ввійшла в літопис війни в Україні. Тут, на березі Дніпра, наші полки та дивізії впертими оборонними боями зуміли зупинити ворога на довгих два тижні. Розпочалися важкі й кровопролитні бої на підступах до міста, що забрали тисячі людських життів. В братських могилах Канівщини покояться тисячі полеглих Героїв.

Час не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх захисників Канева. Їхній подвиг назавжди записаний до літопису людської мужності та навічно залишиться у пам’яті жителів Канева й неньки України.

Пресслужба Канівської ГЕС

Читайте також: 

Гідроенергетики вшанували пам'ять Кобзаря

Згадуємо із болем в серці: роковини Чорнобильської трагедії

Гідроенергетики вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Фотогалерея

Поділитися: