Все буде Україна!

Гідроенергетики долучилися до обговорення впровадження технології управління попитом в енергетичній галузі

Гідроенергетики долучилися до обговорення впровадження технології управління попитом в енергетичній галузі

13-08-2021
Представники Укргідроенерго розпочали роботу в складі робочої групи «Керування попитом (Demand Response-DR) в ОЕС України» ГС "СІГРЕ-Україна" (Український національний комітет Міжнародної ради з великих електроенергетичних систем CIGRE).

Група сформована з 30 незалежних експертів, представників підприємств електроенергетики та профільних наукових установ.

Метою створення робочої групи є підвищення ефективності функціонування Об’єднаної енергосистеми України в умовах  інтеграції великої кількості генерації з відновлюваних джерел енергії шляхом розгортання механізму керування попиту споживачів на балансуючому ринку та ринку допоміжних послуг.

На сьогодні, головним джерелом і резервом маневрової потужності в ОЕС України є гідроенергетика. Розгортання в енергосистемі інших джерел гнучкості дозволить ПрАТ «Укргідроенерго» працювати в менш жорстоких умовах і графіках, що в свою чергу призведе до оптимізації режиму роботи основного обладнання і збільшить ресурс його експлуатації.

У той же час  збільшення частки відновлювальних джерел енергії в енергетичному балансі України - це  важливе завдання як в напрямку забезпечення енергонезалежності України, так і в напрямку реалізації прийнятих в 2021 році міжнародних зобов'язань України в боротьбі із глобальним потеплінням.

В результаті роботи робочої групи будуть розроблені інформаційні матеріали та документи, що надають огляд результатів з аналізом проблем, які можуть виникнути в процесі впровадження DR для балансування ОЕС України з відповідними рекомендаціями до шляхів їх вирішення.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Гідроенергетики взяли участь у засіданні комісії Нацагентства забезпечення якості освіти 

Представники Укргідроенерго взяли участь у засіданні Антикризового енергетичного штабу в Кабміні 

Фахівці Укргідроенерго взяли участь у міжнародному форумі з кібербезпеки

 

Поділитися: