Все буде Україна!

Гідроенергетики взяли участь у засіданні комісії Нацагентства забезпечення якості освіти

Гідроенергетики взяли участь у засіданні комісії Нацагентства забезпечення якості освіти

06-04-2021
Головний інженер Дністровської ГАЕС Анатолій Жук взяв участь у онлайн-засіданні комісії Нацагентства забезпечення якості освіти, яка проводила акредитаційцну експертизу освітньо-професійної програми «Гідроенергетика» першого рівня вищої освіти Національного університету водного господарства та природокористування.

Під час конференції  він розповів про роль Дністровської гідроакумулюючої електростанції та її значення для України, зокрема для Об’єднаної енергосистеми, наголосивши на унікальності станції, котра водночас і будується, й експлуатується.

Головний інженер, як практик із багаторічним досвідом, висловив безумовну підтримку розвитку науки, підкресливши, що Дністровська ГАЕС радо приймає на практику студентів-гідроенергетиків та навіть має досвід захисту ними своїх дипломних проєктів безпосередньо на станції.

Зазначимо, що більше 15 фахівців ГАЕС є випускниками різних років саме цього навчального закладу.

Під час конференції Анатолій Жук акцентував увагу на значенні і важливості води, необхідності привернути увагу людей до проблем якості питної води, охорони водних ресурсів та їхнього раціонального використання.

«Водні ресурси – провідний фактор розвитку майже всіх галузей економіки. Стале функціонування і розвиток країни, рівень життя, здоров’я і добробуту її громадян безпосередньо пов’язані зі станом водних ресурсів, а гідроенергетика чи не найбільше дотична до цих глобальних питань. Гідроенергетика – перспективна спеціальність з циклу енергетичних дисциплін. А Дністровська ГАЕС і надалі радо співпрацюватиме як і із навчальним закладом, так і з випускниками профільної спеціальності», - зауважив Анатолій Жук.

Пресслужба Дністровської ГАЕС

Читайте також: 

Оксана Гуляєва: «Дністровська ГАЕС – це проєкт, зорієнтований на збалансоване природокористування та виробництво екологічної енергії» 

На Дністровській ГАЕС подано напругу на комірки № 8-№ 9 КРПЕ-330 кВ 

На Дністровській ГАЕС проведено протипожежні тренування

 

Поділитися: