Все буде Україна!

Представники Укргідроенерго взяли участь у засіданні Антикризового енергетичного штабу в Кабміні

Представники Укргідроенерго взяли участь у засіданні Антикризового енергетичного штабу в Кабміні

29-07-2021
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 29 липня провів засідання Антикризового енергетичного штабу в Кабінеті Міністрів. Укргідроенерго на штабі представляв в.о. генерального директора компанії Богдан Сухецький.

У засіданні взяли участь Міністр енергетики Герман Галущенко, Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, голова НКРЕКП Валерій Тарасюк, представники міністерств, енергетичних підприємств та народні депутати.

Учасники засідання Антикризового штабу обговорили стан виконання плану заходів з підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства до осінньо-зимового періоду 2021-2022 років. Прем’єр-міністр наголосив, що необхідно якнайкраще підготуватися до опалювального сезону для його стабільного проходження.

«Цієї зими необхідно довести спроможність енергетичної системи України бути приєднаною до європейської мережі ENTSO-E. Це пріоритет Уряду та Президента України. Тому важливо цю зиму пройти з надійною роботою всіх учасників процесу», — підкреслив Денис Шмигаль.

Богдан Сухецький у свою чергу на засіданні озвучив проблемне питання все зростаючої заборгованості Укренерго перед Укргідроенерго. А також зазначив, що завдяки системній роботі всі станції Укргідроенерго добре підготовлені до осінньо-зимового періоду. Наостанок доповів про хід робіт на Дністровській ГАЕС:

«Укргідроенерго готується до пуску гідроагрегату № 4 Дністровської ГАЕС, що запланований до Дня незалежності України. Наша гідроакумулююча станція надасть дефіцитні додаткові балансуючі потужності енергосистемі України».

Для забезпечення стабільного проходження опалювального періоду за підсумками наради було доручено Міністерству енергетики скласти графік накопичення вугілля на складах, а також спільно з НАК «Нафтогаз» напрацювати графік накопичення і залишків природного газу в підземних сховищах на кожну конкретну дату.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота: «Синтез енергії води та енергії сонця створить високоманеврові й швидкодіючі резерви для Об’єднаної енергосистеми України»

Денис Шмигаль: «Укргідроенерго, розвиваючи технології зберігання енергії, сприяє гармонійному розвитку зеленої енергетики в Україні»

Богдан Сухецький: «Проєкт з будівництва систем накопичення електроенергії, який реалізує Укргідроенерго, сприятиме успішній інтеграції ОЕС до ENTSO-E»

Поділитися: