Все буде Україна!

В Укргідроенерго відбулася чергова штаб-нарада з будівництва Дністровської ГАЕС

В Укргідроенерго відбулася чергова штаб-нарада з будівництва Дністровської ГАЕС

23-07-2021
Під час штабу заслухали доповідь директора Дністровської ГАЕС Василя Суботи про етапи проведеної роботи з моменту початку пускових операцій на шляху до здачі в експлуатацію гідроагрегату № 4.

У ході наради генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота підкреслив:

«Культура виробництва та безпека праці – понад усе. Ми усі партнери у спільній справі – успішній здачі у експлуатацію четвертого гідроагрегату».

Василь Субота доповів, що наразі фахівці генпідрядника Консорціум «НВО «Укргідроенергобуд» здійснюють оздоблювальні роботи на сходових маршах від 37 до 85 відмітки і у перехідній галереї. На сьогодні завершено монтажні роботи по збиранню системи регулювання турбіни генератора та гідроагрегату в цілому. Продовжуються регулювальні та налагоджувальні роботи на регуляторі швидкості з дією на сервомотори напрямного апарату.

Зі свого боку заступник генерального директора генпідрядника Консорціум «НВО «Укргідроенергобу» В’ячеслав Павловський озвучив, що підвідний водовід здано робочій комісії, наразі триває приймання водозливної галереї та готується до здачі частина водоприймача.

Про результати обходу та огляду всіх ключових конструктивів проінформував директор департаменту інвестиційної експертизи та підтримки Укргідроенерго Олег Ососков: 12 з 19 конструктивів здано комісіями під проведення випробувань і введення в експлуатаціюгідроагрегату № 4.

Головний інженер компанії Вадим Рассовський доповів про успішне підняття тиску у системі регулювання ГД № 4 до номінальної позначки:

«Проведено випробування роботи напрямного апарату в циклах «відкриття-закриття», наразі стоїть задача завершити весь обсяг робіт налагоджування напрямного апарату, а згодом – кільцевого затвору, щоб водопровідний тракт та робоча камери були готові до наповнення водою».

Підсумовуючи, засідання Ігор Сирота зазначив:

 «Я завжди наголошую, що на 85 % Україна може будувати гідроенергетичні об’єкти власними силами, бо українські виробники й українські працівники  – понад усе», -

Пресслужба Дністровської ГАЕС

Читайте також:

Підготовчі роботи з пуску гідроагрегату №4 на Дністровській ГАЕС – на фінішній прямій

На Дністровській ГАЕС поставлено під робочу напругу трансформатор Т-4

Фотогалерея

Поділитися: