Все буде Україна!

Підготовчі роботи з пуску гідроагрегату №4 на Дністровській ГАЕС – на фінішній прямій

Підготовчі роботи з пуску гідроагрегату №4 на Дністровській ГАЕС – на фінішній прямій

16-07-2021
16 липня відбулася чергова оперативна штаб - нарада з будівництва Дністровської ГАЕС під головуванням генерального директора Укргідроенерго Ігоря Сироти.

Участь у нараді взяло керівництво Дністровської ГАЕС, Консорціуму «НВО « Укргідроенергобуд» усіх підрядних та субпідрядних організацій, заводів-виробників, що задіяні на будівництві найамбітнішого проєкту сучасної України.

Кожен із присутніх представників підрядних організацій прозвітував про стан виконання робіт у шахті гідроагрегату №4.

«Наразі наші фахівці займаються підняттям рівня тиску в системі регулювання. Також успішно завершено етап підключення трансформатора Т-4 під напругу до Об’єднаної енергосистеми. Невдовзі відбудеться заповнення водою проточної частини», - розповіла директорка Консорціуму «НВО «Укргідроенергобуд» Валентина Зіміна.

Радник генерального директора Укргідроенерго Віктор Кожокар наголосив на необхідності активізації виконання робіт з монтажу ліфта, оздоблюванні ліфтово-сходинкової шахти та завершенні робіт по водозливній галереї.

«Я вважаю, що на сьогоднішній день робота організована належним чином, але в жодному разі не варто розслаблятися. Попереду у нас ще чимало роботи», - зазначив Віктор Кожокар.

В свою чергу генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота наголосив на неухильному дотриманні узгодженого графіку виконання робіт та принципів культури виробництва.

«Наближається час, коли четвертий гідроагрегат Дністровської ГАЕС видасть у Об’єднану енергосистему країни перший струм. Ми маємо підтримувати високий темп виконання робіт і сконцентруватися на питаннях, які потребують першочергово вирішення в контексті своєчасного пуску гідроагрегату. Втім, не варто забувати й про техніку безпеки. Це пріоритетне питання на об’єкті такого рівня»,  -  зазначив Ігор Сирота.

Нагадаємо, що наразі на Дністровській ГАЕС введено в експлуатацію три гідроагрегати, загальною потужністю 972 МВт у генераторному режимі. Щодобово станція виробляє від 3 до 5 млн КВт·год дефіцитної балансуючої електроенергії. У грудні 2020 року з нагоди професійного свята Дня енергетика на Дністровській ГАЕС було проведено пускові операції на гідроагрегаті № 4, введення в експлуатацію якого заплановане на третій квартал 2021 року.

Паралельно Укргідроенерго працює над розробкою проєкту третьої черги будівництва Дністровської ГАЕС у складі гідроагрегатів № 5–7. Будівництво третьої черги станції урядовим розпорядженням внесене до переліку пріоритетних для держави інвестиційних проєктів на період до 2023 року.

Пресслужба Дністровської ГАЕС

Читайте також: 

Дністровська ГАЕС: визначено ключові моменти до пуску четвертого гідроагрегату

Дністровська ГАЕС: впевнений поступ до пуску гідроагрегату №4 

На Дністровській ГАЕС проведено випробування системи пожежогасіння трансформатора Т-4

 

Фотогалерея

Поділитися: