Все буде Україна!

На Дністровській ГАЕС проведено випробування системи пожежогасіння трансформатора Т-4

На Дністровській ГАЕС проведено випробування системи пожежогасіння трансформатора Т-4

08-07-2021
Одним із головних етапів пуску гідроагрегату №4 Дністровської ГАЕС є постановка блочного трансформатора Т-4 під напругу, тобто підключення його до Об’єднаної енергосистеми України.

В склад підготовчих операцій по включенню трансформатора входять, в тому числі, і індивідуальні випробування всіх систем блоку №4 та трансформатора: системи охолодження, системи циркуляції масла та систем електричних захистів, а також необхідна для безпечної експлуатації трансформатора система пожежогасіння.

З метою завершення пусконалагоджувальних робіт та подальшого введення в роботу блочного трансформатора Т-4, 7 липня на Дністровській ГАЕС проведено індивідуальні випробовування системи водяного пожежогасіння, які здійснювала генпідрядна організація – «Консорціум» НВО «Укргідроенергобуд» із залученням працівників підрядних організацій та експлуатаційного персоналу Дністровської ГАЕС.

«Для прийняття блочного трансформатора в експлуатацію у відповідності до правил пожежної безпеки в енергетичній галузі необхідно забезпечити повну готовність до роботи установок пожежогасіння, передбачених проєктом. Для цього сьогодні за участі комісії і проводиться її індивідуальні випробування»,- зазначив інженер з пожежної безпеки Дністровської ГАЕС Володимир Берназюк.

Нагадаємо, що наразі на Дністровській ГАЕС введено в експлуатацію три гідроагрегати, загальною потужністю 972 МВт у генераторному режимі. Щодобово станція виробляє від 3 до 5 млн кВт·год дефіцитної балансуючої електроенергії. У грудні 2020 року з нагоди професійного свята Дня енергетика на Дністровській ГАЕС було проведено пускові операції на гідроагрегаті № 4, введення в експлуатацію якого заплановане у 2021 році.

Паралельно на замовлення Укргідроенерго розроблено та передано для проходження державної експертизи проєкт будівництва третьої черги будівництва Дністровської ГАЕС у складі гідроагрегатів № 5–7. Будівництво третьої черги станції урядовим розпорядженням внесене до переліку пріоритетних для держави інвестиційних проєктів на період до 2023 року. Після введення в експлуатацію усіх семи гідроагрегатів Дністровська ГАЕС стане найбільшою гідроакумулюючою станцією у Європі.

Пресслужба Дністровської ГАЕС

Читайте також: 

Дністровська ГАЕС: впевнений поступ до пуску гідроагрегату №4 

Дністровська ГАЕС: Україна може пишатися енергетичним об’єктом такого масштабу 

Дністровська ГАЕС: визначено ключові моменти до пуску четвертого гідроагрегату

 

 

 

Фотогалерея

Поділитися: