Все буде Україна!

Гідроенергетики поділились досвідом на IІ Конференції з енергетичного права

Гідроенергетики поділились досвідом на IІ Конференції з енергетичного права

15-06-2021
На конференції, організованій Асоціацією правників України, розглядалися питання щодо ринку електричної енергії, відновлюваної генерації, ринку природного газу та водневих перспектив.

Учасники конференції – представники найбільших компаній-операторів в Україні – змогли обмінятися досвідом, налагодити нові ділові контакти та дізнатись останні новини сектору з перших вуст.

Юлія Толчініна-Бурунська, директорка департаменту юридичного забезпечення та майнових відносин, корпоративна секретарка Укргідроенерго, презентувала учасникам конференції правові шляхи ефективного впровадження систем акумулювання електроенергії. А саме: представила проєкт "Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ "Укргідроенерго", що має на меті підтримати інтеграцію відновлюваних джерел енергії, підвищити надійність енергосистеми, створити джерело гнучкості системи без викидів, а також підтримати інтеграцію до Європейської мережі операторів систем передачі електроенергії (ENTSO-E). Проєкт передбачає:

  • встановлення 197 МВт літій-іонних систем накопичення енергії для надання допоміжних послуг регулювання частоти завдяки спільному режиму роботи систем накопичення і ГЕС/ГАЕС;
  • 63,9 МВт сонячних фотоелектричних станцій як джерела електроспоживання власних потреб ГЕС/ГАЕС і для зарядження систем накопичення;
  • 15 МВт цинк-повітряних систем накопичення як пілотний "зелений" проєкт для зарядження електротранспорту у місті Новодністровськ.

«Проєкт, який впроваджує ПрАТ «Укргідроенерго», повинен привести до каскадного розвитку поточного правового та нормативного середовища, формуванню бізнес моделей та виступити драйвером для подальшого залучення приватних інвестицій в розвиток СНЕ в Україні на основі акумуляторних батарей для різних видів послуг на ринку електроенергії», - коментує Юлія Толчініна-Бурунська.

Нагадаємо, що проєкт встановлення гібридних систем передбачає встановлення на п’яти гідроелектростанціях компанії систем накопичення енергії промислового масштабу. Такі системи будуть встановлені на Каскаді Київських ГЕС і ГАЕС, Канівській, Кременчуцькій та Середньодніпровській ГЕС. Вони диспетчеризуватимуться спільно з гідроагрегатами ГЕС/ГАЕС для досягнення вищої маневреності в контексті надання допоміжних послуг на ринку електричної енергії України, у тому числі резервів підтримання частоти і автоматичного відновлення частоти.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Укргідроенерго отримає $211 мільйонів на будівництво гібридних систем з виробництва електроенергії. Підписано відповідний Протокол

Укргідроенерго провело чергові консультації щодо проєкту «Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ «Укргідроенерго»

Сформовано делегацію для участі у перемовинах з МБРР щодо встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в Укргідроенерго

Поділитися: